Valora Trade Denmark A/S
Amerikanske kager har gjort deres indtog på det danske kagebord. I dag har brownies, muffins og cookies overtaget sandkagens trone, og nu kommer én af amerikanernes absolutte favoritter til landet: Betty Crocker er amerikanske luksuskager, der laves på et øjeblik.
For mange danskere, der har besøgt USA, er de amerikanske kager et kapitel, der huskes tilbage på med længsel. For udover at byde på specielle varianter, har kagerne en helt speciel koncentreret smag og konsistens. Nu kommer pioneren inden for bag-selv-kager i luksusklassen - Betty Crocker - til Danmark med seks kagemix og to såkaldte icings. Og dermed er den amerikanske kagekultur for alvor rykket ind på det danske kagebord.
Svampet på den gode måde
Fokus er på smag, konsistens og kvalitet. Køber man fx en Blueberry Muffin Mix, følger der en lille dåse blåbær med i pakken, så den færdige kage indeholder friske, saftige blåbær. Chocolate chip cookies eller muffins er fyldt med store chokoladedråber. Og så kan de to slags icing fuldende oplevelsen af fx gulerodskage, chokoladetærte og andre skærekager. Det er ikke uden grund, at amerikanernes variant af talemåden "prikken over i'et" er "the icing on the cake"!
- Det kan være svært at beskrive oplevelsen af smag og konsistens. Amerikanerne kalder kagerne for "fudgy", hvilket jeg vil kalde klæg, cremet eller svampet - vel at mærke på den gode måde. Men har man først smagt den amerikanske variant af bag-selv-kagerne, er man ikke i tvivl om forskellen, fortæller Eva Dysseholm fra Valora Trade Denmark, der forhandler Betty Crocker.
Danmark er klar
Og noget kunne tyde på, at populariteten er på vej over Atlanten. I hvert fald har salget af brownies, cookies og muffins aldrig været større i Danmark.
De fleste Betty Crocker-varianter kan mixes med en ganske almindelig grydeske og tager kun 20 minutter at bage - og enhver kan gøre det. Det nemme koncept og den gode smag gør det let at overraske familien, og her kan børnene sagtens være med. Der er foreløbig seks varianter og to forskellige slags icing, der kan tilfredsstille selv den mest kagesultne. Og hvis danskerne tager dem til sig, er der endnu flere på vej.