Elever inden for fødevarebranchen modtager pris:

Otte superengagerede studerende og lærlinge inden for fødevarebranchen er de første modtagere af Danske Slagteriers nye Food Fighters-pris. Prisen, som er en oplevelsesspækket uge til New York, gives til otte engagerede unge indenfor fire uddannelser, der i særlig grad brænder for deres fag.

"Det er da løgn". "Sig det lige igen". "Det er den største anerkendelse, man kan få". Reaktionerne fra de otte unge, der har arbejdet sig til en fantastisk dannelsesrejse med Danske Slagterier var mange, da de en for en fik beskeden om, at billetten til New York var deres.

Vinderne af Danske Slagteriers Food Fighter-pris
Vinderne af Danske Slagteriers
Food Fighter-pris

Siden Danske Slagterier i februar 2005 blæste projekt Food Fighters i gang, er mange anbefa­linger af energiske unge, der allerede i lære- og studie­tiden gør en forskel, strømmet ind til Axeltorv i København. Ernærings­assistenter, kokke, slagtere og professions­bachelorer i ernæring og sundhed har med ildhu beskrevet, hvorfor de brænder for deres fag.

- Den ihærdighed, de alle lægger i deres uddannelse og udvikling, vil vi gerne belønne, fordi vi mener, at unge på uddannelserne har brug for rollemodeller, og Danmark behov for nye talenter i den gode smags tjeneste, siger områdeleder Torben Blok fra Detail og Foodservice i Danske Slagterier.

Food Fighters er otte spændende historier om bl.a. den 17-årige, der flyttede alene til storbyen, for at komme i slagterlære, kokkeeleven, som er gået i sin japanske faders fodspor og ernæringsassistenten, der brænder for at give udviklings-hæmmede mad til alle sanser.

I New York skal de unge backstage i køkkener, der får millionærer og rockstjerners tænder til at løbe i vand, de skal projektsamarbejde, udveksle erfaringer og måske grundlægge nye venskaber med unge studerende fra The Culinary Institute, spise picnic i Central Park, nippe drinks i en skybar og holde reception for deres nye kontakter i Soho.

 

De otte vindere er:
Slagterelev Andreas Ydegaard, Dreisler Storkøb, Hjørring
Ernæringsassistentelev Aviaq Kleist, Døgninstitutionen Marjatte, Tappernøje
Stud. professionsbachelor i ernæring og sundhed Jacob Jensen, Ankerhus Seminarium, Sorø
Kokkeelev, Jan Lund, Søllerød Kro
Stud. professionsbachelor i ernæring og sundhed Malene Mosbæk, Jysk CVU, Århus
Ernæringsassistent Mette Madsen, Slagelse Sygehus
Slagterelev Peter Hansen, Irma, Holte
Kokkeelev Tommi Sasaki, Munkebro Kro, Fyn

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?