AGA A/S

En helt ny generation af kryogene tunnelfrysere har set dagens lys. På FoodTech 2005 introducerer gasvirksomheden AGA denne nye generation, repræsenteret ved fryseren CRYOLINE MT, som fokuserer på minimalt gasforbrug, maksimal kapacitet og ikke mindst fødevarehygiejne. Fryseren styres med det nyeste inden for Windowsbaseret pc-teknologi og kan serviceres on-line.

CRYOLINE MT
 

Det handler om smag, tekstur, næring og udseende. Til bevarelse af produktets naturlige friskhed vender fødevareindustrien sig i stigende grad mod kryoteknologien, der byder på hurtigere indfrysning, større kapacitet på mindre plads, reduceret CO2-belastning af miljøet - og i mange tilfælde også en bedre fryseøkonomi.

For gasvirksomheden AGA og den helt nye generation af kryogene frysere handler det om mere end 25 års erfaring inden for udvikling af kryogent procesudstyr til fødevareindustrien, kombineret med den nyeste computerteknologi.

Fokus på effektivitet

På baggrund af ønsker og krav fra levnedsmiddeleksperter hos AGA, det tyske moderselskab Linde Gas samt repræsentanter fra fødevareindustrien, er den nye generation af frysere konstrueret af industridesignere med speciale i køleteknik. Flemming Kay, markedschef for området levnedsmiddelgasser hos AGA, forklarer: "De nye frysere gør det endnu engang muligt at fryse en større mængde på et mindre areal. Dette takket være nye patenterede spray- og gascirkulationssystemer, som også bidrager til en markant reducering af gasforbrug. Desuden er udsugningen af restgas forbedret, således at kun den nødvendige gas suges væk fra fryseren¤ - og rim fra den kolde udsugningsgas aldrig kommer i kontakt med produktet."

Fødevarehygiejne i højsædet

"Denne nye generation af frysere er utrolig rengøringsvenlig. Alt er "pakket ind", så der ikke findes løse komponenter, der kan samle snavs og bakterier - ingen fritsiddende ventilatorer og ingen svejsninger i fryseren. De rene flader har afgjort størrelsen, så over- og underdelen af fryseren er bukket i ét stykke plade," fortæller Flemming Kay. "I forbindelse med rengøring er det også muligt at sænke bund, så bånd bliver fritliggende."

Fleksibel og brugervenlig computerteknologi

Den nye generation af frysere leveres med styresystemet Windows XP samt touch-screen kontrolpanel med det ønskede sprog. Fryseren tilsluttes centralt netværk og kontrolrum, men kan også styres decentralt. Det er således muligt at servicere og kontrollere drift af fryser on-line.

Fryseren er fleksibel med hensyn til typer af bånd, og kan bruge såvel rustfrit flettet stålbånd, til ikke klæbende produkter som brød og pålæg, bånd af kunststof,til for eksempel marinerede produkter, samt rustfrit stålbånd med lameller til større produkter, så som culottesteg eller fisk.

 

Fryserne, som kan benytte både nitrogen og CO2 som kølemedie, er opbygget i moduler á 3 meter. Allerede i foråret 2006 lanceres de første click-on moduler af forskelligt forfryseudstyr, så som CRUSToFREEZE (IQF), pelletfryser med mere.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?