Chr. Hansen A/S

Novozymes og Chr. Hansen præsenterer det første, fælles produkt.

For tre år siden indledte Novozymes og Chr. Hansen et strategisk samarbejde, og nu bærer deres forskning og udvikling frugt. Alliancens første produkt er klart og kommer på markedet i denne uge. De to firmaer har søgt fælles patent på YieldMAX™ PL - en avanceret enzymløsning, som er skræddersyet til mozzarella og pizza-ost. Det er ikke mindst interessant på det store amerikanske marked.

"Under normale betingelser vil YieldMAX™ PL øge udbyttet af osteproduktionen med cirka to procent. Det lyder måske ikke umiddelbart af meget, men er faktisk et rigtig flot resultat," fortæller R&D Director Steffen Ernst fra Novozymes. "Til sammenligning regner man med, at hele mejeribranchens samlede indsats gennem de sidste ti år kun har øget osteudbyttet med én procent."

De to ligeværdige partnere i alliancen forventer sig meget af YieldMAX™ PL. Alene de ti største amerikanske mejerier producerer hvert år cirka en million tons mozzarella og pizza-ost, og blot to procent af det tal svarer dermed til 20 millioner kilo ost. Potentialet for det nye enzym er altså ikke til at tage fejl af.

Det perfekte partnerskab

Alliancen mellem Chr. Hansen og Novozymes kombinerer de to firmaers unikke teknologi og know-how. Dermed styrker og supplerer de hinandens værdikæder og bliver en stærk partner for den internationale mejeriindustri. Novozymes bidrager primært med ekspertise indenfor forskning, udvikling og produktion af de nye enzymer, mens Chr. Hansen har ansvaret for salg, marketing og teknisk support til kunderne.

"Novozymes er i særklasse, når det handler om at udvikle og producere nye enzymer, og hos Chr. Hansen har vi mere end 130 års erfaring i at arbejde med enzymer til fødevare­industrien. Sammen kan vores to firmaer nå resultater, som aldrig ville være mulige hver for sig," siger Knud Vindfeldt, Executive Vice President for Cultures and Enzymes hos Chr. Hansen.

YieldMAX™ PL er bare det første nye enzym fra Chr. Hansen og Novozymes. I de kommende år vil alliancen arbejde videre med at lancere nye enzymløsninger, der blandt andet øger produktionsudbyttet, eller sikrer bedre smag eller struktur i mejeriprodukter.

YieldMAX™ PL bliver officielt præsenteret i denne uge på fødevaremessen World Wide Food Expo i Chicago, USA. Det første salg er dog allerede i hus - et mejeri på den amerikanske top ti-liste har afgivet den første ordre.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?