Månedens spørgsmål i august 2005 var:

Bør Danmark fortsætte med at bruge 125 mio årligt på at teste alt slagtekvæg for kogalskab?

Svarene fordelte sig således:

Ja 74,0%
Nej 22,0%
Ved ikke 3,9%

 

Det viser sig gang på gang, at politikerne langt fra er i harmoni med, hvad forbrugerne mener.

Her er fx et tilfælde, hvor Kristen Touborg Jensen (SF) fra folketingets talerstol nærmest har beskyldt regeringen for at smide 125 mio kr ud til ingen verdens nytte, fordi man tester alt slagtekvæg for kogalskab.

Når man lige akkurat hører den salut fra den økologiske landmand Touborg, som gennem mange år i et væk har hyldet forsigtighedsprincippet, så er man klar over, at han i for lang tid har bevæget sig bag Christiansborgs tykke mure fremfor at vide besked med, hvad befolkningen mener. Ganske vist har han været ret tavs om spørgsmålet fra sin feries begyndelse i starten af juni, men når den er overstået til oktober, vil det være spændende at høre hans kommentar til ovennævnte undersøgelse.

Hvis man betragter udgiften til at teste slagtekvæget som en forsikring, og man aldrig får en skade, så har Touborg ret i, at pengene er smidt ud af vinduet, men sammenholdt med, hvad det kan koste samfundet at have kogalskab eller blot signalere til forbrugerne herhjemme og ikke mindst til omverdenen, at vi ikke mere undersøger 100% for kogalskab, det kan virkelig komme til at koste...

Kommentar: John Albert Christensen, redaktør

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?