I mange år har Schweiz haft de bedste skoler for restaurant- og hoteluddannelse, og denne status har de stadigvæk. De forstår og formår så enestående at lære eleverne den afgørende forskel på god og eliteuddannelse, som er så afgørende for disse fag. Også lande som Spanien, Italien, Portugal, Grækenland, England og USA er¤godt med, men her mangler lige prikken over i'et. De danske uddannelsessteder giver også deres elever en solid uddannelse, men¤mangler elite-præg. Altså net uden at være prangende. Derfor ser man ikke mange danske restaurantfolk på topstillinger i udenlandske etablissementer.

Mange af de lande som virkelig formår at tiltrække mange turister, og det er ikke udpræget Danmark, har forlængst opdaget, at de såkaldte grå pantere (seniorer) er folk med penge på lommen, men som kræver klasse, stil og oplevelser.

Ganske vist har vi - som aldrig før - et antal restauranter med Michelin-stjerne-status, men, uden at vi ønsker at betvivle disse restauranters kvalitet, så er denne status ikke så estimeret som for år tilbage. Der foregår i hvert fald en tiltagende diskussion i mange lande, om der ikke de senere år er gået inflation i Michelins tildeling af stjerner.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?