Fra 1. marts næste år rykker toppen af den danske fødevareindustris organisationer - Danske Slagterier, Det danske Fjerkræråd og Kødbranchens Fællesråd - tæt sammen. Det sker i et forsøg på at redde hvad reddes kan for dansk landbrug. Til den meget krævende opgave har man ansat den 35 årige Christina Hvid som direktør for svin, kvæg og fjerkræ.

Regeringen har ganske vist tilkendegivet, at den vil styrke landbrugets konkurrenceevne med en række tiltag, men som MEALS i årenes løb har skrevet (advaret om), så skal konkurrenceevne hele tiden plejes og passes på rette tid og sted, for man skal ikke regne med, at det friløb man har givet sine konkurrenter uden videre kan tages tilbage.

Over 15 års politisk skælden ud på landbruget kombineret med fordyrende beslutninger i stribevis har sat sine spor, og har i hvert fald ikke været nyttige for landbrugets konkurrenceevne. Landbrugsrådet har desværre ikke formået at trække konsekvenserne skarpt nok op for politikerne.

Nu ser det omsider ud til, at man både fra politisk og organisatorisk hold har opdaget, at toget er kørt fra perronen, men det er mere end tvivlsomt, om man har hurtigløbere, som kan indhente og springe på. I stedet tyder det på, at dansk landbrug vil være løbet helt over ende.

Som bare et eksempel, så har danske bøffer næsten allerede tabt kampen mod brasilianske bøffer. Landbrugsraadets nyhedsservice skriver ligeud: "Danske kvægavlere og slagterier frygter at blive blæst helt ud af banen".¤

- MEALS byder den nye direktør Christina Hvid velkommen og håber naturligvis, at hun vil opleve et positivt job i chefstolen. 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?