Arla Foods amba

Når den nye Arla Mini30 står i supermarkedernes kølediske den 9. januar 2006, er det intet mindre end en verdensnyhed. Arla Mini30 har 30% færre kalorier end almindelig minimælk, men har bibeholdt bl.a. alle proteiner og mineraler - samt 95% af det vigtige kalcium.

Arlas nyudviklede teknik gør det muligt at filtrere en del af mælkens naturlige mælkesukker fra, så kalorieindholdet reduceres med 30%, samtidig med at mælkens gode egenskaber bevares.

"Så vidt vi ved, findes der ikke andre produkter i verden, som har disse egenskaber. Mere end halvdelen af mælkens laktose er fjernet, men over 95% af kalcium-indholdet er bevaret," siger Karsten Jeppesen, Consumer Marketingchef hos Arla.

Ikke dyrt at gå slankevej

I modsætning til mange andre lightprodukter bliver Arla Mini30 ikke meget dyrere end almindelig mælk. Prisen forventes at komme til at ligge på ca. 6-7 kr./liter.

Da det endnu ikke er muligt at filtrere tørt laktose væk, forsvinder der noget vand og lidt af mælkens naturlige citronsyre under filtreringen. Den fjernede vandmængde og citronsyre tilsættes igen efter processen for at bibeholde mælkens normale ph-værdi, samt protein- og fedtindhold.

Piger får for lidt

"Mange danske teenagepiger drikker ikke den anbefalede mængde mager mælk om dagen. De får ikke den mængde kalcium og vitaminer, som deres krop har brug for. Den nye mælk tæller ikke så tungt i kalorieregnskabet. Vi håber, at Arla Mini30 igen sætter mælk - og dermed kalcium - på bl.a. disse pigers menu," siger Karsten Jeppesen.

 

  Arla
Minimælk
Arla
Mini30
Mælkesukker 4,8% 2,0%
Protein 3,5% 3,5%
Mælkefedt 0,5% 0,5%
Mineraler ca. 0,8% 0,8%
Kalcium 0,120% 0,115%
Citronsyre 0,2% 0,2%
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?