Årets bedste slagter:

På kort tid fik Slagtermester Peter Steen Jensen vist, at det økonomisk set er en fordel at beholde slagteren i supermarkedet - frem for helt at erstatte ham med centralpakket kød. Samtidig er han ildsjælen bag uddannelsen af selvstændige og innovative slagtere, som får muligheden for at være slagtermester i 'eget hus'. Initiativerne belønnes i år med Slagterprisen.

Der er slagtere, som forstår sig på at skære ud, anrette, stege osv. Og så er der slagtere, som derudover forstår sig på at tænke utraditionelt og derigennem sikre fagets beståen og fortsatte udvikling. Sådan en slagter er slagtermester Peter Steen Jensen, og derfor tildeles han i år Slagterprisen fra Danske Slagterier.

Slagtermester Peter Steen Jensen
Peter Steen Jensen

"Peter Steen Jensen får Slagterprisen 2006 for sin evne til at vende en kedelig udvikling på en måde som samtidig kommer fagets kommende stjerner til gode. Han har fået slagteren tilbage i hele fem butikker, hvor slagteren ellers var sparet væk. Med den nye ordning formår han at kombinere fordelene ved det centralpakkede kød med de fordele der er ved at have en slagter i butikken. Samtidig har han gjort det på en måde, som kommer talentfulde slagtersvende til gode og som i sidste ende kan betyde, at de får mulighed for at få deres egen butik og blive slagtermester. Her har vi virkelig fat i en mand, som inden for slagterfaget kan kaldes for en af hverdagens helte", siger Torben Blok om baggrunden for kåringen af årets vinder, som har formået at øge både avance og omsætning i de SuperBrugsen butikker, hvor slagteren er kommet tilbage.

Slagter med venteliste

At der ikke kun er tale om et projekt, der er populært set med brancheøjne, vidner den venteliste af slagtere, som gerne vil arbejde hos Peter Steen Jensen, om. Måske fordi det hurtigt rygtes, at der her er tale om en mester, som giver folk chancen. Det er projektet 'unge svende' et godt eksempel på.

 

"Projektet er tæt knyttet til det at få slagteren tilbage i butikkerne. Det går ud på, at vi tager unge slagtersvende ind og giver dem muligheden for at få deres egen butik. På den måde bliver der allerede under uddannelsen en ekstra gulerod - nemlig udsigten til hurtigere at få foden under eget bord. De får følelsen af, at det er deres butik, hvor de på én og samme tid skal vise, at de kan noget men også får mulighed for at prøve deres gode idéer af, f.eks. til hvordan man bedre kan promovere svinekødet i butikken. Jeg har så det øverste ansvar og hjælper dem med det besværlige. På den måde får vi svende, som ikke knækker nakken inden uddannelsen er færdig, men som i stedet har masser af selvtillid og motivation til at føre faget videre", siger slagtermester Peter Steen Jensen.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?