Arla Foods amba

To ernæringskyndige fra Glostrup Amts Sygehus og Medirest Frederiksborg Amts Sygehuse og Arla Foods præsenterer Nordens første syrnede energidrik til småtspisende. Denne gruppe har brug for et supplement til den daglige kost med ekstra protein og fedt.

Den nye energidrik hedder Protin og kan f.eks. erstatte de energidrikke, som mange køkkener på hospitaler og plejehjem selv producerer. Fremstilles drikkene lokalt, giver de ofte et stort spild på grund af kort holdbarhed. Protin derimod, har holdbarhed som almindelig yoghurt, og en pris, der både matcher de lokalt producerede udgaver og langtidsholdbare tilskudsdrikke og ernæringssupplementer, som ellers er alternativet.

Protin leveres i fire frugtvarianter i halvliters karton med skruelåg.

Stort behov for færdiglavet, naturlig energidrik

"Der er et stort behov for et produkt af denne type, Så vidt jeg ved, har det hidtil ikke kunnet fås i Norden. Vi - og de patienter, der har smagt med undervejs i udviklings­processen - synes, at vi er nået frem til et godt produkt med en god smag," siger Bodil Nyby, der er drifts- og kompetence­udviklingschef hos Medirest med ansvar for Frederiksborg Amts sygehuse. Hun og Gitte Breum, cheføkonoma på Glostrup Amts Sygehus, har med deres tværfaglige indsigt været centrale i udviklingen af Protin. Gitte Breum siger:

Protin energidrik
Protin energidrik

"Jeg ser generelt gerne mere af denne form for udviklingsarbejde mellem industri og forbruger. Det giver mulighed for at lægge den sædvanlige "pænhed" lidt væk og samtidig få brudt nogle af de fordomme, vi har om hinanden. Vores forskellige kompetencer kan give merværdi."

Smag og sikkerhed vigtig

"Ud over smag, konsistens og holdbarhed har fødevare­sikkerhed naturligvis høj prioritet hos os. Det er vores mest sårbare patienter, der får energidrikken. Derfor er jeg tryg ved, at Arla Foods står bag produktionen," tilføjer Bodil Nyby.

Fire gange frugtsmag

Fire frugtvarianter med frisk smag hjælper drikken på vej, når appetitten er lille, men behovet for protein og fedt er stort.

Der kan vælges mellem Appelsin, Fersken/­Passion, Hindbær og Vanilje/Citron. To af smagsvarianterne fås også uden tilsat sukker, men sødet med aspartam, nemlig Hindbær samt Vanilje/­Citron.

 

Fakta om behov for energidrik

Ifølge overlæge i Ernæringsenheden på Rigshospitalet, Jens Kondrup, er en tredjedel af de indlagte patienter på danske sygehuse underernærede. Halvdelen af de underernærede har brug for energitilskud. Det drejer sig om dagligt ca. 2680 indlagte med behov for energitilskud.

På landets plejehjem skønnes, at mindst 4000 ældre er underernærede.

Det giver i alt knap 7000 personer.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?