Brancheforeningen SPT

Konference på Christiansborg om udfordringer og problemer med hygiejnen i Danmark får stærk repræsentation fra alle sider. Interessen vidner om lyst til nye boller på suppen, mener arrangørerne.¤

En lang række af Danmarks mest vidende personer inden for hygiejne, forebyggelse og sundhed stiller op som indlægsholdere eller paneldeltagere på konferencen Bedre Hygiejne i Danmark d. 21. september 2006. Der kommer således repræsentanter fra WHO, Folketinget, Forbrugerrådet, ISS, Danish Meat Association, Syddansk Universitet, SPT, Danmarks Fødevareforskning, HORESTA, Statens Serum Institut, BUPL, Dansk Sygeplejeråd, Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen.

Morten Rønager
Morten
Rønager

"Hygiejne har jo i mange år været en afgørende faktor i sundhedsvæsenet, fødevareproduktion, hjemmene, på jobbet - ja, alle steder, hvor mennesker færdes. Men desværre er der i Danmark fortsat uhyre meget, vi ikke ved om årsager og status for hygiejne, og også store problemer med at anvende den viden vi allerede har," fortæller Morten Rønager, formand for erhvervssektion i Brancheforeningen SPT, der har taget initiativ til konferencen.

Vi skal lære af vores fejl

Forårets mange kritiske rapporter og artikler om hygiejne viser efter Morten Rønagers mening, da også med al tydelighed, at der er noget at tage fat på. "Internationale undersøgelser inden for udviklingen i hygiejnerelaterede kriser i både små og store organisationer verden over viser igen og igen, at det desværre er med hygiejne som med historie: Hvis man ikke lærer af fortidens synder, er man tilsyneladende dømt til at gentage dem - når det gælder hygiejne åbenbart inden for blot 6 måneder efter den første katastrofale fejl," tilføjer han. Samlet set koster dårlig hygiejne da også det danske samfund mange dødsfald og flere mia. kroner fx i forlænget behandlingstid på hospitaler, smitte gennem fødevarer og sygdomstilfælde på plejehjem og dagsinstitutioner.

 

Den stærke repræsentation på konferencen er efter SPTs mening også et udtryk for, at mange deler deres bekymring og lyst til at komme mere forebyggende i gang med at få en bedre hygiejne i Danmark. "Det er klart, at det kræver mange skridt at komme til målet, men først og fremmest er det godt at konstatere, at der er en stærk opbakning til at få sat mere fokus på problemet," siger Morten Rønager og tilføjer "Vi håber, at mange vil se konferencen som et startskud til at vi kan tage nogle nye, fremadrettede skridt, så vi i Danmark kan blive et forbillede for arbejdet med hygiejne i Europa."

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?