AGA A/S

Fusionen mellem industrigasgiganterne Linde og BOC, som fandt sted den 5. september 2006, skabte verdens største virksomhed inden for industrielle gasser. AGA har været en del af Linde gruppen siden 2000.

To af verdens største industrigasvirksomheder, Linde og BOC, er slået sammen. De to virksomheders globale markedskort passede som hånd i handske, og det har derfor været naturligt at forene kræfterne i et nyt, globalt dækkende og globalt tænkende selskab. Koncernen er herefter godt positioneret til at udnytte mulighederne i de mest betydningsfulde vækstmarkeder i gasindustrien, idet man efter sammenlægningen også har en stærk tilstedeværelse i vækstregionerne Østeuropa, Sydamerika og Sydøstasien/Kina.

En anden af drivkræfterne mod en forening af de to selskaber har været at styrke evnen til at udvikle nye, fremadrettede løsninger for kunder i mere end 70 lande. De to virksomheder er i forvejen kendt for store innovative landvindinger, og en sammenlægning vil styrke dette yderligere.

Ole Kronborg
Ole Kronborg

"Med sammen­lægningen bliver vi verdens­dækkende, og denne unikke, geografiske platform giver os i Danmark mulighed for at følge vores inter­nationale kunder ud i den store verden, i endnu højere grad end vi hidtil har kunnet," udtaler Ole Kronborg, markeds­direktør og landechef for AGA i Danmark. "Det giver os samtidig tilgang til endnu mere ny viden om gas og gasløsninger, og det vil på både kort og langt sigt komme vores kunder til gode," slutter Ole Kronborg.

Om AGA og The Linde Group

 

Den nye koncern vil operere under navnet "The Linde Group" og have hovedkontor i München. Navneskiftet anvendes kun overordnet i koncernen. På de respektive markeder, vil Linde og BOC brands, som for eksempel AGA, fortsætte uændret. 
The Linde Group består efter sammenlægningen af seks divisioner: Linde Gas, Linde Engineering , BOC Gases, BOC Edwards, Gist samt Afrox. Sammenslutningen danner et selskab med en årlig omsætning på ca. 12.7 milliarder Euro, og ca. 53.000 medarbejdere på verdensplan. Mere information på www.linde.com

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?