I aktion mod danskernes voksende overvægt foreslår Venstre, at burgere, hotdogs o.l. forsynes med en tydelig fedtdeklaration. Venstres fødevareordfører, Inger Støjberg, vil have ernæringsskemaer med oplysning om fedtindhold (MEALS: fedtenergiindhold), tilsætningsstoffer og kaloriemængde trykt direkte på indpakningen til fastfood.

Vi bliver federe og federe, siger Støjberg bramfrit. Det må stå for hendes egen regning, men vi gør os desværre ingen forhåbning om at se hendes dokumentation.

Hun vil også have, at pizza- og pølsemanden udstyrer papæsker og serveringspapiret med ernæringsoplysninger.

Gad vide hvordan pølsemanden skal få plads til sit papirudvalg, for det er ganske almindeligt, at man kan få 60 varianter fastfood ved en pølsevogn - endda uden at gå for vidt med hensyn til dressing, løg og med og uden brød m.v.

Hvilken uddannelse skal pølse­manden mon have for at kunne vælge det rigtige papir i de enkelte tilfælde? Og risikerer han et klip i sin stadebevilling, hvis han tager fejl af de mange forskellige serveringspapirer?

I det hele taget bærer regeringens sundhedsudsagn om fødevarer for ofte præg af bongopolitik, for ikke så snart en påstand bringes til torvs, så er ikke mindst Venstre og Dansk Folkeparti helt fremme i skoene for at vise deres idealisme og omsorg for befolkningens sundhed.

- Vi sætter link til tidligere artikler i Ugebrevet: 2/2002 Vær ikke fedtet med fedtet, når du steger og 3/2002 Lev sundt: spis burgere

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?