I takt med den omsiggribende debat om, hvad der feder og hvad der ikke feder, så kunne tilsætnings­stoffernes indflydelse for såvel overvægt som undervægt nok også inddrages.

Tilsætningsstoffer defineres af myndighederne som stoffer, der - uden i sig selv at være levnedsmidler - er bestemt til at tilsættes levnedsmidler for at påvirke deres næringsværdi, holdbarhed, konsistens, farve, smag, lugt eller iøvrigt med teknologiske eller andre formål.

Farvestoffer og smags­tilsætnings­stoffer er eksempler, som må betegnes at være uden næringsmæssig betydning, men stofferne kan benyttes til at designe fødevarer, drikkevarer, slik, kager m.v. til at efterlade et stærkt behov for "en til" - altså appetitvækker.

Institutionsmad fx på sygehuse betegnes ofte som mad, der ikke smager af noget. Denne karakteristik kan muligvis være opstået, fordi man i denne sektors køkkener ikke helt så udpræget appetitvækker (appetitsvækker) maden.

Syge og institutions­beboere lader muligvis også af denne grund maden stå og pådrager sig derved farlige undervægts­problemer.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?