Ikke så mange dikkedarer, maden hentes ved skranken, indretningen er net uden at være prangende, og priserne er rimelige. Sådan ønsker flere og flere danskere at indtage deres mad ude, og især hvis de har børn med, for børn gider ikke sidde ved de fine borde og efter deres mening vente i en evighed på maden.

Cafeterier, bistroer, pizzarier o.l. er nu om stunder også in-steder, oftest med dygtigt personale - ofte ufaglærte. 
Tidligere var de ufaglærtes arbejdsområder opvask, salg, afrydning eller rengøring. I dag er kravene til denne medarbejdergruppe helt anderledes. De skal stort set¤være i stand til at tage del i alle opgaver i forretningen.¤

Det er de også i stand til ikke mindst på grund af, at der i stor udstrækning arbejdes med hel- og halvfabrikata. Dertil er der¤naturligvis mulighed for at sætte sit personlige præg ved yderligere tilsmagning. 

Maden skal på bordet med et snuptag, så fordelene ved at anvende helfabrikata er, at de er hurtige at anvende, altid klar til brug, et ensartet produkt, kræver ikke megen produktionsplads, personalebesparende, nemt at kalkulere og mere holdbart end hjemmelavet.

Halvfabrikata er i stedet produkter, der er forberedt til brug, men som kræver videre forarbejdning. Fordelene er, at de er relativt hurtige at anvende, man kan sætte sit eget præg på produktet, det er personalebesparende, nemt at kalkulere, kan indgå som en del af en ret hvor der anvendes friske produkter og man slipper for noget af det grovere arbejde.

Bake-off er et begreb, der ofte anvendes i forbindelse med hel- eller halvfabrikata. Det vil sige, at man køber alle deje og brødprodukter halvt færdiglavet, så kun bagningen resterer. Fordelen er, at man kan have friskbagt brød, der ser ud, dufter og smager som hjemmelavet. Produkterne leveres enten frosne eller på køl.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?