Dansk tomatproduktion går stærkt tilbage
Den danske tomatproduktion falder i år med 15-20 pct. Danskere vil gerne købe dansk frugt og grønt, men efter discountkæden Lidl er kommet til Danmark, fokuserer dagligvarebutikkerne så meget på prisen, at flere danske gartnerier er nødt til at droppe deres tomatproduktion, siger formand for Foreningen Dansk Væksthusgrøntsager, Mads Pedersen til Ritzau.

Økologi får den kolde skulder
Næsten seks ud af ti forbrugere giver økologiske fødevarer den kolde skulder. Tallet er stigende i forhold til sidste år, fremgår det af en meningsmåling fra Analyseinstituttet Greens. Tallene kommer bag på Irmas indkøbschef Hans Chr. Ipland. Det er nyt for ham, selvom udviklingen i et godt stykke tid har vist denne retning. Tallene illustrerer, at forbrugerne ikke ønsker at betale for økologi i sig selv, men derimod generelt gerne for gode varer. MEALS

Danskerne er letvægtere i ny fedme liste
En helt ny opgørelse fra OECD placerer Danmark i bunden, når det gælder andelen af overvægtige og fede blandt 28 lande. USA og Storbritannien ligger i top med flest tykke. Trods placeringen får professor Bente Klarlund, Rigshospitalet det drejet til, at man kan frygte, at tallene er et forstadium til amerikanske tilstande bl.a. fordi privathospitalet Hamlet melder om en eksplosiv stigning i antallet af fedmeoperationer. MEALS

Sunde fødevarer står højest på indkøbslisten
Sundt og velsmagende. Det er de vigtigste parametre for et stort flertal af forbrugerne, når de lægger fødevarer i indkøbsvognen. Dernæst kommer, at fødevarerne også gerne må være billige og hurtige at tilberede. Det fremgår af en ny undersøgelse, skriver Landbrugsrådet.

Flertal vil forlænge østaftale 
Det skal være lettere for danske virksomheder at hente arbejdskraft i Østeuropa, men der skal ikke rokkes ved grundelementet i østaftalen som er, at arbejdere fra de nye EU-lande kun kan arbejde i Danmark, hvis det sker under danske løn- og arbejdsvilkår. Sådan lyder udgangspunktet for de kommende forhandlinger om aftalen. - Vi har taget udgangspunkt i, at vi forlænger aftalen, men laver nogle justeringer. Den skal gøres lidt smidigere, og så skal vi imødekomme arbejdsmarkedets behov for arbejdskraft, siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, skriver Landbrugsrådet..

Forbrugerne får ny formand 
Forbrugerrådet skal have ny formand, da Kirsten Jensen pga øget arbejdspres har besluttet, at hun ikke genopstiller til posten som formand. Ritzau

Vi skal kunne fravælge kød fra mishandlede dyr
Jeg har som dyreværnsmand overværet halal-slagtning flere gange. Nina Thomsen (SF), du aner ikke, hvad der sker! Store drægtige dyr og store tyre kan stå i fem-syv minutter, inden de mister bevidstheden. Vi kræver, at der kommer kødstempler på kød, så danskerne kan fravælge det kød, som er fra mishandlede dyr, skriver Axel-Erik Sørensen, Dyreværnsforeningen Alle Dyrs Ret, i et debatindlæg. BT.

Ny struktur for kød og æg 
1. april samles de tre brancheorganisationer Danske Slagterier, Kødbranchens Fællesråd og Det Danske Fjerkræråd i en fælle organisation under navnet Danish Meat Association (DMA) eller på dansk Dansk Kød, skriver Landbrugsrådet.

Arbejdsgivere vil af med østaftale
Nationalbankens opfordring til brug af importeret arbejdskraft får arbejdsgivere inden for gartneri, land- og skovbrug til at opfordre politikerne til at afskaffe østaftalen. Den forhindrer nemlig nødvendig arbejdskraftimport til eksempelvis jordbrugs­erhvervene, påpeger Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A), skriver Ritzau.

Dyrene lider 
Dyrenes Venner sætter nu alle sejl til for at rette opmærksom­heden mod, hvad foreningen kalder de kritiske forhold, der bydes danske malkekøer og kalve. Det sker, efter at Det Dyreetiske Råd har rettet en stærk kritik mod et erhverv, som specialiseres og industrialiseres mere og mere. Ifølge Dyrenes Venner henslæber 25.000 malkekøer et usselt liv som såkaldte "taberkøer". De er svage og udmagrede pga. det stigende krav om større mælkeydelse og står for længe i kostaldene, inden de slagtes, skriver Landbrugsrådet.

Pålægsfabrik vokser hurtigt
Skare Food i Christiansfeld har tredoblet omsætningen på tre år. Fabrikken er i gang med en stor udvidelse. Landbrugsrådet.

Rekord for DLG 
Dansk Landbrugs Grovvarselskab (DLG) kom ud af 2005 med flere rekorder. Målet i en international strategi frem mod 2010 er allerede nået. Derfor vil DLG fortsætte med opkøb, samarbejde og strategiske alliancer i udlandet. DLG præsenterede i går årsregnskab 2005 med en omsætning og et resultat, der ikke har været større. Omsætningen voksede med 1,2 mia. kr. til 15 mia., mens resultatet af den primære drift blev 234 mio. kr. mod 169 mio. i 2004, skriver Landbrugsrådet.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?