Det er interessant at følge¤ forbruget af grundlæggende fødevareprodukter gennem en længere årrække. Der er mange faktorer, der spiller ind i forbindelse med produkternes ændrede anvendelse gennem årene:
Globalisering, teknologi, nye forbrugere, miljø og velstand.
Vi bringer her Fødevaredirektoratets statistik over udvikling i danskernes kostforbrug, indkøb og vaner (kg/indbygger pr. år) fra 1955-2000.
1955 | 1970 | 1985 | 1995 | 2000 | |
---|---|---|---|---|---|
Kød | 62 | 62 | 90 | 95 | 111 |
Kartofler | 120 | 75 | 65 | 57 | 57 |
Rugmel | 37 | 23 | 23 | 15 | 14 |
Sødmælk | 127 | 124 | 58 | 42 | 35 |
Letmælk | 55 | 61 | 62 | ||
Skummetmælk | 31 | 38 | 23 | 17 | 21 |
Surmælksprodukter | 8 | 16 | 14 | 15 | |
Ost | 7 | 9 | 11 | 15 | 19 |
Fedtstoffer(excl.olie) | 30 | 33 | 26 | 18 | 16 |
Øl | 67 | 108 | 125 | 120 | 100 |
Sodavand | 34 | 60 | 65 | ||
Slik/chokolade | 9 | 12 | 15 | 15 | |
Vin | 3 | 6 | 21 | 26 | 31 |