Ingen zig-zag med kostråd

Professor Arne Astrup, leder af Institut for Human Ernæring på den kgl.Veterinær- og Landbohøjskole, bliver international talsmand for fedmeforskning. Han udnævnes til præsident for den verdens­omspændende fedme­forsknings­organisation "The International Associaton for the Study of Obesity", skriver Ritzau.

Arne Astrup har om nogen i rigtig mange år været frontfigur med råd om danskernes fedme. Også mange andre kyndige personer, fx læger, politikere m.fl. har bidraget med kostråd for at gøre de tykke og fede danskere slankere. Det må være deprimerende, at medens disse kostrådseksperter har vejledt befolkningen, så bliver den, som de selv siger, federe og federe i en grad, som er en landsdækkende fedme-epidemi.

Det har i mange år været typisk, at disse kost­eksperter har anbefalet hver sine råd og derved måske skabt mere forvirring end gavn om selve sagen - en form for ind af det ene øre og ud af det andet.

Næsten ingen kostrådgivere omtaler, endsige understreger, betydningen af den overvægtiges rette kalorieindtag (ca.5% mindre end personen forbrænder) gennem en ganske almindelig varieret kost. Dette budskab er enkelt og giver ikke anledning til zig-zag med hensyn til kostrådene. Årsagen til at næsten ingen kosteksperter, uge- og formiddagsblade, slankebogsforfattere m.fl. giver sig i kast med det enkle kaloriebudskab, som har været kendt i mange årtier, skyldes¤ sandsynligvis, at der ikke er så meget at fabulere om. Det er bare en sund og resultatgivende - dog ikke hu hej - slankekur.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?