Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten har foreslået, at alle børn hver dag i skoler og institutioner skal have gratis mad baseret på danske økologiske produkter. Prisen for madordningen ved levering fra centralkøkkener er beregnet til ca. 3 milliarder kroner om året. Ved levering fra fx restauranter bliver prisen højere, og hvis hver skole og institution selv skal lave maden, så bliver prisen en hel del højere. Når det drejer sig om financiering af madordningen, så er forslagsstillerne meget lidt meddelsomme, nærmest tavse. Måske fordi de blandt andet er enige om en form for merværdiskat på fast ejendom (parcelhuse, ejerlejligheder, andelsboliger, gårde, sommerhuse).

Financieringen kan et folketingsflertal klare, men hvad med forsyningen af danske økologiske råvarer? Allerede nu kan de danske producenter slet ikke klare efterspørgslen, og vi må rask væk importere fra lande med lempeligere økologisk lovgivning.

I forhold til året før steg importen af økologiske varer i 2005 med over 31 procent til ca. 413 millioner kroner. Stort set omfatter importen alle grupper af økologiske varer - dog mest frugt og grønt og kornvarer. Økologisk Landsforening har udtalt, at Danmark mangler økologiske producenter, men de mener velsagtens, selvom det ikke lyder så folkeligt, storproducenter, for de mindre producenter har i årevis af Økologisk Landsforening ikke fået stor opbakning. I langt de fleste butikskæder har de mindre økologiske producenter ikke kunnet komme ind. Som regel med begrundelsen, at de var for små.

I lighed med andre producenter må de økologiske producenter naturligvis selv bære ansvaret for deres koncept. Det indebærer blandt andet, at man er parat til levering, når markedet er der. Det er det for tiden, og man kan ikke dække efterspørgslen!

Hvis der bliver indført en obligatorisk madordning i danske skoler og institutioner, så bør man ikke - af hensyn til ordningens gennemførelse og forløb - tale om hverken den ene eller anden produkttype.Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?