R. Færch Plast A/S

2006 blev på alle måder et travlt år for Færch Plast i Holstebro - det afspejles både i virksomhedens aktiviteter og årsregnskab.

- Virksomheden har haft et rigtig godt år. Vi har tjent mange penge, men vi har også investeret massivt. Det er nødvendigt, hvis vi fortsat skal være en rentabel virksomhed.

Det siger Jens Bornstein. Han er administrerende direktør på Færch Plast A/S i Holstebro og kan se tilbage på et 2006, som på alle måder blev tilfredsstillende.

Jens Bornstein
Jens Bornstein

Færch Plast, der laver plast­emballager til fødevare­industrien og detail­handelen, nåede en historisk høj omsætning på 822 mio. kroner og et overskud før skat på godt 92 mio. kroner. De tilsvarende tal var i 2005 en omsætning på 747 mio. kroner og et overskud før skat på 50 mio. kroner.

Virksomheden har altså oplevet en stigning i indtjeningen på mere end 50 procent, selv når man trækker en ekstraordinær indtægt på 16 mio. kroner fra årets resultat.

- Der er tale om en betydelig stigning i indtjeningen, selv om de højere priser på olie har givet væsentligt større udgifter til råvarer. Årsagerne til fremgangen er et markant øget salg, en meget høj udnyttelse af produktionsapparatet, effektivitets­forbedringer og en reduktion i sortimentet. Overskuddet skal ses i sammenhæng med, at virksomheden lige nu også investerer massivt. Vi tager snart første spadestik til en 7.500 kvadratmeter stor fabrik i Liberec i Tjekkiet. Den skal stå færdig 1. december og beskæftige 75 medarbejdere. Alt i alt er der tale om en investering på 110 mio. kroner, siger Jens Bornstein og understreger, at Færch Plast ikke er i færd med at flytte produktion fra Danmark til udlandet.

- Vi kan ikke bygge mere i Holstebro, så der er tale om en udvidelse af kapaciteten samtidig med, at vi etablerer os tæt på store markeder som Tyskland, Schweiz, Frankrig og Benelux.

Færch Plast oplever netop nu en markant interesse for miljørigtig produktion. For nogle aftagere kan det være afgørende for, hvem der får ordren.

- 25 procent af virksomhedens forbrug af energi er dækket af vind- eller vandkraft. Det vil vi øge til 100 procent i løbet af fem år. Vi har haft fokus på miljø og energi i de seneste 10 år. Nu høster vi virkelig frugterne af vores pionertanker, konstaterer Jens Bornstein.

 

Færch Plast forventer en mindre nedgang i resultatet for 2007 i forhold til 2006, primært på grund af fabriksopstarten i Tjekkiet.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?