K-Salat A/S

K-Salat lancerer i september en ny kategori af færdigretter på køl. I tilberedningen er anvendt en ny teknologi, der bevarer råvarernes vitaminer og sprødhed, mens en ny type emballage fløjter, når retten er klar. Den fornuftige færdigmad hilses velkommen af kostekspert.

Lækre, sprøde grøntsager bliver normalt ikke forbundet med færdigretter. Men det laver K-Salat nu om på med en ny serie kølede færdigretter under navnet K Velbekomme. I tilberedningen af retterne bruges en ny MicVac-teknologi, som bevarer grøntsagernes sprødhed og vitaminer.

"Vi ønsker at gøre det lettere at spise fornuftigt, selvom man har travlt. Retterne er både klassiske livretter som boller i karry og mere moderne wokretter, og de er sammensat med en hensigtsmæssig kombination af kød, ris og grøntsager. Derudover har vi sparet på salt, sukker, fedt og tilsætningsstoffer," udtaler produktchef Trine Sætveit fra K-Salat.

Fornuftig fastfood

Som den første og eneste fødevareproducent i Danmark anvender K-Salat den nye MicVac-teknologi, der bruger mikrobølger i tilberedningen. Teknologien gør det muligt at tilberede maden med kort kogetid, så råvarerne beholder konsistens og farve. Tests viser også, at vitaminerne bevares bedre, end hvis grøntsagerne for eksempel koges i en gryde.

"I dag har både singler og børnefamilier travlt med arbejde og fritidsinteresser, og så er det ikke til gavn for hverken sundhed eller samvittighed at spise dårlig fastfood. Med K Velbekomme vil vi gøre det let at få et godt måltid, selv om man har meget andet på programmet end madlavning," siger Trine Sætveit.

Ekspert hilser nyt tiltag velkommen

Denne filosofi hilser ernæringskonsulent Per Brændgaard Mikkelsen fra CVU Sjælland, Ankerhus Seminarium, velkommen. Han er glad for, at K-Salat lancerer færdigretter med grøntsager i og påpeger, at færdigretter ikke nødvendigvis er usunde:

"Mange danskere orker ikke at tilberede grøntsager til hverdag. For dem vil færdigretter med grøntsager være en fordel. Den danske madkultur bevæger sig mod mere convenience, og fornuftige færdigretter kan være med til at gøre sundhed til en del af denne bevægelse," siger Per Brændgaard Mikkelsen, der via hjemmesiden Sundfastfood.dk giver vejledning i at spise sundt uden at lave mad fra bunden.

Fløjter når den er klar

Ud over at det er nemt at tilberede K Velbekomme-retterne i mikroovnen, garanterer en fiks detalje, at retten er klar, når den kommer ud af ovnen: Emballagen fløjter nemlig, når maden er færdig.

Sur-sød Wok er en af K-Salats fem nye færdigretter, der fløjter, når de er færdige.

I et helt år har K-Salats kok udviklet tilsmagningen af retterne og afprøvet smagen hos en række testpaneler, så resultatet er måltider, der appellerer til de danske smagsløg og spi-sevaner.

De første fire varianter er Sur-Sød Wok, Bali Kyllingegryde, Herregårdsgryde og Boller i Karry.

 

"Vi starter med nogle velkendte klassikere og et par mere eksotiske varianter, men vil løbende udvikle nye retter," oplyser Trine Sætveit fra K-salat.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?