I årtier har det vrimlet med kost- og ernæringsråd, som skulle dæmme op for, som det hævdes, at flere og flere danskere bliver tykkere og tykkere. De hastigt omskiftelige slankeråd - uanset om de er fremsat af kommercielle interesser eller ej - har altså ikke virket. Netop omskifteligheden i kostrådene for at slanke sig kan give indtryk af at være gætværk eller som tidsskriftet Perspektiv skriver i visse tilfælde fup og snyd.

MEALS har i et par tidligere artikler skrevet, at slankekures resultat skal bedømmes ved regelmæssige besøg i skønhedssalonen. Det koster naturligvis penge at besøge sådanne saloner, og derfor har vi som et gratis alternativ foreslået,¤at man kan kigge på sig selv i et helfigur-spejl. Forfængeligheden ved denne form for selvsyn har ikke i tilstrækkelig grad været til stede, i hvert fald er det for nemt med sig selv at vedtage: Slankekuren begynder i morgen...

Der må tages andre midler i anvendelse.

Når forfængelighed ikke udpræget kan animere til¤at slanke sig, så kunne næste metode i hjemmene være kun at servere måltidet på tallerken. Det vil sige, at der kun laves den i familien aftalte mængde mad, og hver person får sin bestilte andel mad serveret på tallerken. Ingen gryder, pander og skåle på bordet med mad, som man bare kan tage los af. Det er meget almindeligt, at man ved bordet sidder og hyggespiser, men det er hovedsageligt disse ekstraportioner, der feder.

Hvis du snyder fx ved at stoppe ved pølsevognen på vej hjem fra arbejde eller besøger slikmutter i smug, så må du regnes for at være udenfor pædagogisk rækkevidde med hensyn til at tabe dig. En sådan gruppe vil altid findes og kendes også fra rygning og spiritus.

Tag-selv-borde lokker

Spisning - især frokost - på arbejdspladsen er blevet mere og mere almindeligt, og ikke mindst florerer tag-selv-borde. Den form for frokost er for mange den direkte vej til overvægt. Det gentagne renderi op til tag-selv-bordet afsluttende endog ofte med kage og/eller chokolade.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?