VI FÅR FOR LIDT D-VITAMIN

Fødevarestyrelsen har lagt pres på fødevareindustrien for at få dem til frivilligt at berige nogle basale fødevarer med D-vitamin. Det er specielt blandt indvandrere og de ældre, at problemet nu er så stort, at Fødevarestyrelsen vil have ændret lovgivningen, hvis ikke fødevareindustrien begynder at berige eksempelvis Kærgården med D-vitamin. Afdelingschef Jørgen Hald Christensen fra Mejeriforeningen synes bestemt ikke, at det er nogen god idé med berigede mejeriprodukter, men vil gerne være med inden for specielle områder, skriver Landbrugsrådet.

DYRESNAK FOR LET ØVEDE

Åbent landbrug og Dyrenes beskyttelse havde forleden arrangeret en debataften, hvor forbrugerne kunne gå i clinch med landbruget. Det blev dog mest landmænd, dyrlæger, landbrugselever og et par repræsentanter fra Dyrenes Beskyttelse, der kom til at fylde i debatten. Men aftenens lidt anderledes debataften, hvor der var debatoplæg fra Dansk Kvæg, Dyrenes Beskyttelse og en enkelt svineproducent, blev betegnet som en succes, skriver Landbrugsrådet.

FØDEVAREMINISTEREN VIL SATSE PÅ KVALITET

"Danske landmænd skal vinde en kvalitetskrig - ikke en priskrig. For fremtidens vindere er dem, som producerer kvalitetsfødevarer, der har en god historie. For på den lange bane vil vi opleve, at der er andre lande, der også kan producere sikre fødevarer, som udviklingen skrider frem. Og de har nogle lønomkostninger, som er betydelig mindre". Det siger fødevareminister Hans Chr. Schmidt, der opfordrer de danske landmænd til at satse på kvalitet frem for at være billigst, skriver Landbrugsrådet. 
MEALS: Det mener vi, at landbruget om nogen altid har gjort. Intet erhverv herhjemme har i over hundrede år hjembragt så mange internationale medaljer for produkter med udspring i landbruget.

LANDBRUGET HAR MANGLET TJEK PÅ DERES DYRETRANSPORT¤

Er der noget, der kan være skadeligt for landbruget som helhed, så er det ikke mindst den nylige afsløring af, at SPF (landbrugets eget transportselskab), i årevis har transporteret levende svin til Rusland med over og ofte langt over 100 timers transporttid, uden at dyrene på noget tidspunkt, som reglerne foreskriver, er kommet af lastbilen.

Bent Claudi Lassen formand for Danske Slagterier udtaler, "at det er afgørende, at dyrene behandles ansvarligt og reglerne overholdes. Vi kan ikke leve med, at der bliver rejst tvivl om, hvorvidt reglerne er overholdt, og om dyrene behandles forsvarligt".

- Når sådanne sager kommer for dagens lys, så det ikke altid, hvad man kan leve med, men snarere hvad man ønsker at leve af. MEALS

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?