Mmm..

Det ser ud til, at regeringen ikke længere tror på, at deres markedsføringsbidrag skaffer¤flere udlændinge til Danmark. Det falder i tråd med, at MEALS igennem de seneste 8 år har hjemtaget analyser fra 16 europæiske lande, hvor 300 familier, som havde til hensigt at holde ferie i udlandet, ud fra deres viden om de enkelte lande på en skala fra 1-10 (10 er bedst) har

svaret på 4 spørgsmål:

Solsikker sommerperiode.
Prisniveau restauranter o.l. 
Prisniveau dagligvarer.
Seværdigheder.

Danmark har ikke i nogen af kategorierne på noget tidspunkt scoret højere end 5.

Kritik af turistpolitik

Tivoli-direktør Lars Liebst og prorektor for Københavns Universitet, Lykke Friis, er med i en stor protestaktion i forsøg på at hindre regeringen i at smække pengekassen i for international markedsføring af Danmark. De er, som en lang række kendte erhvervs- og kulturpersoner, så bekymrede for Danmarks fremtid som vært for internationale udstillinger og konferencer, at de har ladet sig inddrage i et usædvanligt lobbyarbejde for at redde et årligt statstilskud til organisationen Wonderful Copenhagen, WoCo. Tilskuddet på 17 mio. kr. årligt vil økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) fjerne fra årsskiftet, og det vil, ifølge adm. direktør Lars Bernhard Jørgensen, WoCo, betyde, at organisationens samlede aktiviteter med at markedsføre landet som værtsnation allerede næste år må reduceres med op imod 40 pct.

Næsten det værste der kunne ske

Danmark har overhalet Japan og ligger nu nummer to på listen over verdens dyreste lande at bo i. Norge indtager fortsat førstepladsen, skrev Jyllands-Posten for et par uger siden. Analysen, der er lavet af ECA International, er baseret på priserne for blandt andet mad og restaurant­besøg.

VisitDenmark har for kort tid siden på deres hjemmeside skrevet, at "dansk turisme befinder sig i en dyb vækstkrise". Det er naturligvis en trist udvikling, som sandsynligvis yderligere vil¤ sætte skub i turisternes fravalg af Danmark.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?