Fødevareministeriet

Fødevareministeriet skærper hele tiden sin indsats for at skaffe forbrugerne fødevarer af god kvalitet. Nu fx: Råmælksost med indbygget fødevaresikkerhed. Friskere kartofler. Mulighed for at kværne eget krydderi. Til udvikling har ministeriet under innovationsloven netop bevilget et samlet tilskud på 2,1 mio. kroner. 

Danske oste af rå mælk

Fødevareinstituttet på DTU og Arla Foods har fået et tilskud på en mio. kroner til at fremstille nye og velsmagende råmælksoste, der lever op til forbrugernes krav om fødevaresikkerhed. Der skal blandt andet udvikles DNA-baserede hurtigmetoder til at opdage farlige bakterier som salmonella i tide. Projektet skal også udvikle risikomodeller, så der kan tages bedre højde for risikoen i forbindelse med produktion af råmælksoste. Endelig har projektet et kulinarisk sigte, der er med til at fremme dansk og nordisk madkultur. Resultatet vil komme hele mejeribranchen til gode - også de mindre mejerier.

Gør det selv-krydder

Zelected Food Aps har fået 520.000 kroner i tilskud til at udvikle et nyt gør det selv-krydderikoncept til detailhandlen. Krydderikonceptet bliver baseret på hele, tørrede krydderier, som forbrugeren selv vælger ud fra. Formalingen af krydderierne sker direkte i dagligvarebutikken. Udover oplevelsen og muligheden for selv at sammensætte sine egne unikke krydderiblandinger opnås en helt anden kvalitet end tidligere.

Friskere kartofler til forbrugeren

Samsø Grønt A/S har fået et tilskud på 600.000 kroner til at udvikle en emballage, der på en ny måde bevarer de tidlige kartoflers friskhed. På den måde vil kartoflerne nærme sig kvaliteten for nyopgravede kartofler. Emballagen skal sikre optimale lys- og fugtforhold, så kartoflernes friskhed bevares. Emballagen kan også bruges til at rengøre kartoflerne, som ligger i et net med en ru overflade. Den nye pakkemetode skal give forbrugeren ensfarvede, lyse og saftspændte kartofler.

I 2007 har Fødevareministeriet afsat 127,3 mio. kroner til nye innovationsprojekter under innovationsloven. Desuden er der 142 mio. kroner til innovation og udvikling inden for fødevarebranchen under Landdistriktsprogrammet.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?