R. Færch Plast A/S

Færch Plast i Holstebro besøges af Amerikas cyklende førstemand i Danmark - han skal høre om innovation, bæredygtig produktion og genbrug
 
Fredag den 16. maj får emballagevirksomheden Færch Plast i Holstebro besøg af den amerikanske ambassadør i Danmark, James P. Cain.
USA's fornemste repræsentant i landet besøger byen og virksomheden som led i sin "GenOpdag Danmark Tour," der i løbet af 2007 og 2008 fører ham rundt i hele landet. Og den sportsinteresserede ambassadør gør det vel at mærke på cykel.
"Vi er naturligvis stolte af, at ambassadør Cain gør holdt hos os, når han runder Holstebro," siger Jens Bornstein, administrerende direktør på Færch Plast.
"James P. Cain repræsenterer et af verdens største samfund. Over alt i Nordamerika er der i de seneste år opstået en stærk interesse for miljø og bæredygtighed. Det er områder, hvor vi er førende i branchen, og det vil vi gerne vise ambassadøren," forklarer Færch-lederen. 
Et af de produkter, den amerikanske udsending bliver præsenteret for, er det prisvindende koncept AMPET®, der erstatter den traditionelle konservesdåse i metal.
"Det kunne jo tænkes, at ambassadøren viderebragte nogle af vores gode ideer til folk hjemme i USA," siger Jens Bornstein. 80 procent af virksomhedens produktion går til eksport, blandt andet til USA.
 
Bæredygtig el fra vind og vand
 
James P. Cain ankommer på cykel til Holstebro fredag ved 9-tiden. På turen fra rådhuset i midtbyen til virksomheden bliver han akkompagneret af en gruppe medlemmer fra Færch Plasts nye cykelmotionsklub. Lidt over 10 indledes det timelange besøg på Færch Plast, hvorefter ambassadøren fulgt af blandt andre skatteminister Kristian Jensen cykler videre mod Herning.
"Vi er branchens mest innovative, når det handler om at mindske miljøpåvirkningen. I løbet af de kommende fem år er målene for eksempel kun at bruge el fra 100 procent bæredygtige kilder som vand og vind; vi vil stå for den mindste udledning af CO2 i hele plastemballage-industrien, og vi vil være bedst til indsamling og genbrug af plastemballage i de lande, hvor vi er repræsenteret. Præcis de ting er der en voksende interesse for i USA, der er blandt verdens største forbrugere af emballage. Så vi vil sikre, at ambassadøren ruller videre med et katalog af brugbare ideer til sit store hjemland i sine cykeltasker. Kan vi hjælpe amerikanerne på det felt, gør vi det gerne" siger Jens Bornstein.
Ambassadør James B. Cain, der har været USA's ambassadør i Danmark siden 2005, begyndte sin "ReDiscovery Tour" rundt i Danmark i august sidste år. Efter en vinterpause er han på ny i sadlen. Målet med turen er at lære mere om Danmark og danskerne.
 
For yderligere spørgsmål, kontakt venligst Jens Bornstein, adm. dir., Færch Plast A/S, 99 10 10 10, mobil 27 25 10 00.
 
Læs mere om Færch Plast: http://www.faerchplast.dk
Læs mere om USA's ambassadør James P. Cain: http://en.wikipedia.org/wiki/James_P._Cain
http://www.state.gov/r/pa/ei/biog/51343.htm
Læs mere om James P. Cains ReDiscovery Tour: http://denmark.usembassy.gov/rediscoverytour.html
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?