Heldigvis står det sjældent så galt til, som de siger

(3.4.2008) For 14 dage siden hørte man om katastrofale udsigter for dansk landbrug - blandt andet på grund af stigende foderpriser. Lignende sortsyn er vist fra denne kant nærmest blevet en vane. Heldigvis kendte vi¤allerede landmændenes generelle udsigter for 2008, og¤derfor kunne vi med substans anbefale¤dem: Op med humøret - ingen grund¤til klage.

Det er glædeligt, at denne venlige opfordring er blevet¤fulgt, for vupti lyder det nu, at på trods af høje foderpriser og stadigt strengere krav fra myndighederne, stiger troen på fremgang og vækst i landbrugserhvervet.¤ 

En undersøgelse med titlen " Landbrugets vækstmuligheder" viser, at det nok skal gå altsammen, ikke mindst fordi¤ landbruget er et erhverv, der er fyldt med unge ukuelige optimister, som har idé og vilje til at udvikle deres virksomhed. Og videre viser det sig,¤at 51 procent i landbruget forventer¤højere bruttoudbytte i 2008 end de gjorde året før.

Ligeledes viser det sig, at en stor del af de danske landmænd, ¤i lighed med¤andre erhverv, også må være klar til at omlægge og tilpasse deres produktion¤i forhold til de muligheder, som markedet giver.

Brasilien er verdens største højdespringer på landbrugsområdet. De er i dag verdens største eksportør af oksekød og fjerkræ, og tilmed har de store muligheder for at udbygge deres positioner herunder også med andre landbrugsprodukter. Brasilien har især øget deres fødevareproduktion i løbet af de seneste otte-ti år.

I dag har Brasilien en samlet eksport af fødevarer på ca. 220 mia. kroner. Danmarks fødevareeksport udgør, alle forhold taget i betragtning, flotte 100 mia. kroner . 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?