Kilde: Ugebrevet MEALS nr. 10/2002

(15.4.2008) Debatten om gensplejset mad er ved at skifte karakter. De "grønne" har stadig fodfæste hos befolkningen, men det er slet ikke¤mere sådan, at for hver der falder fra, er der flere, der kommer til. Flere og flere politikere er også begyndt at anvende det lille ord nåh (nu forstår jeg), fremfor deres hidtige stålsatte nej, når de taler om gensplejset mad.

Man begynder i vide kredse at erkender, at gensplejset mad er det eneste reelle våben mod sult og sygdomme i u-landene. Allerede i 2002 offentliggjorde FNs udviklingsprogram UNDP en rapport, hvor det stærkt blev fremhævet, at mange udviklingslande kunne høste store fordele af genmodificeret mad.

UNDP pegede på, at genteknologien giver store muligheder for at udvikle højt ydende afgrøder, og derved kunne antallet af mennesker med under- eller fejlernæring, som dengang udgjorde over 800 millioner mennesker verden over, nedbringes ganske betydeligt.

Rapporten gjorde opmærksom på, at fx "gyldne ris" kunne forhindrer millioner af børn og voksne i at dø. "Gyldne ris" indeholder - i modsætning til ikke gensplejsede ris - A-vitaminer. Man opgjorde, at 400 millioner mennesker verden over og specielt i u-landene havde mangel på A-vitamin.

Genprodukter finder man også i soja, hvede, majs og ris.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?