Snak lige ud af posen sagen igennem

(16.4.2008) Kampen mod sult og sygdomme har nået et punkt, hvor man i hidtil ukendt omfang er åben for en nuanceret diskussion om anvendelse af gensplejsede fødevarer. Også det meget ømtålelige - nærmest forbudte  ¤kunstgødning indgår nu¤i debatten om at bekæmpe sult i u-landene. Man er blevet klar over, at det vil få katastrofale følger i de fattige lande, hvis man forhindrer brug af gensplejsede fødevarer samt forsvarlig men effektiv opdyrkning af de enorme arealer, som findes i mange af de lande, hvor sult forefindes.

Tiden er ikke¤til frihjul, men i diskussionen forekommer det, at organisationer som fx Røde Kors, Red Barnet, Folkekirkens Nødhjælp holder sig påfaldende i baggrunden med hensyn til deres mening om fx anvendelse af gensplejsede fødevarer og kunstgødning. De burde ellers om nogen kende forholdene indgående.

Fronterne har hidtil været trukket skarpt op om anvendelse af gensplejsede fødevarer, og det har desværre forsinket en nødvendig offentlig debat om emnet. Men nu lyder det utvetydigt fra næsten alle sider,¤at det er nødvendigt at anvende gensplejsede fødevarer eller lade folk dø af sult og sygdomme.

På den måde bliver problemet hver mands eje, og derfor må det være en klar hensigt at få styrket den saglige dialog mellem beslutningstagere og borgere, sådan at tilliden mellem parterne kan styrkes, og de rigtige beslutninger kan træffes.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?