Er nogle miljø-argumenter ved at blive gemt væk

(17.4.2008) Nu indser - stik modsat de senere års syn på miljø, braklægning, vandløb, kunstgødning o.l. - mange danske organisationer og politikere¤samt EU, at vi igen bør dyrke mere korn. Blandt mange gode formål for dette synspunkt er det heller ikke af vejen for et land at kunne brødføde sin befolkning.

Landbrugsrådet erklærer sig også enig i, at opdyrkning af braklagte arealer og øget brug af gødning vil kunne øge kornproduktionen væsentligt. "Hvis vi måtte, kunne vi gøde meget mere. Det er miljømæssigt forsvarligt, når det gøres på den robuste del af landbrugsjorden, og nu gøder vi 15 procent under, hvad der er det optimale.Samtidig bør vi sikre, at Danmark er med på vognen, når det gælder genteknologi. Udviklingen kører stærkere i USA og en række andre lande i verden, og det er ærgerligt, at vi ikke er med på denne vogn i Danmark og i Europa", siger Peter Gæmelke, præsident i Landbrugsraadet. Han understreger dog,¤at den øgede kornproduktion skal ske under hensyn til miljøet.

EUs landbrugskommissær Marianne Fischer Boel går stærkt ind for at få afskaffet både EU's landbrugskvoter og braklægningsordningen.

Landbrugere skal have mulighed for at producere så meget som muligt, og de skal også have mulighed for at producere de afgrøder, de er mest interesserede i at producere, for der er ikke længere nogen som helst grund til at binde dem til specielle former for produktion, mener hun.

- Hvis EU formår at følge op på dette synspunkt, så vil mange fødevareprisers himmelflugt langt bedre kunne holdes i ave.



Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?