Østeuropæerne kommer stærkt fra baghjulet

(21.4.2008) I Danmark er vi vist tilbøjelige til at mene, at en hektar landbrugsjord herhjemme er mere værd end en hektar landbrugsjord i mange andre lande i verden. Der kan naturligvis være forhold, som¤varigt eller midlertidigt spiller sammen med denne antagelse.

For nogle år siden kom en række østeuropæiske lande med ind i EU, men da deres landbrugs effektivitet ikke kunne måle sig med vores, så mente mange, at disse nye landes konkurrenceevne var uden for os.

Men de østeuropæiske lande har som bekendt store arealer og et godt klima, som er gode betingelser for at kunne gøre sig gældende med hensyn til korn, svin, kvæg, fjerkræ og grøntsager, og derfor¤vil vi sandsynligvis komme til at høre mere til disse landes landbrugsprodukter de kommende år.

På turisme- og ferieområdet er de østeuropæiske lande på få år¤stormet frem, mens adskillige europæiske lande - blandt andet Danmark - er gået tilbage. Mange vesteuropæere har købt ferie-bolig i Østeuropa.

- Giv de østeuropæiske lande tyve år mere med¤økonomisk støtte og¤særlige vilkår,¤så vil det sikkert vise sig, at det¤er blevet mere end svært for resten af EU at hamle op med dem.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?