Helst balance mellem produktion og efterspørgsel

(22.4.2008) Mange kantiner og restauranter har i¤stigende grad i de senere år efterspurgt økologiske produkter. Flere forbrugere end før opfatter økologi som sundere,¤og denne opfattelse ønsker¤mange spisesteder at¤følge op på.

Desværre¤kniber det ofte for¤leverandørerne at følge med. Den store økologi fremgang er for alt for¤mange producenter blevet en stor udfordring med hensyn til leveringssikkerhed.

Ganske vist er ØKO-producenterne ad åre blevet helt anderledes professionelle end i den charmerende tid med nogle høns, et par rækker kartofler og nogle solbærbuske. I dag er der tale om egentlige økologiske landbrug og gartnerier.

Fødevareministeren, Folkeringet næsten i sin helhed, Ernæringsraadet, organisationer i massevis, pædagoger og mange andre anbefaler og fremhæver næsten uafbrudt i skrift og tale økologiens sundhed; men så forventer (forlanger) lydige borgere, som danskerne¤jo er, at varerne findes på hylderne, uden - og ovenikøbet til en langt højere pris - at¤skulle høre på forklaringer om de tomme hylder.

Restauranter og kantiner har naturligvis svært ved at holde fast i økologien på disse vilkår.

Der har været en tendens - nærmest en bevægelse - hen mod økologi, men der opstår naturligvis et stort problem, hvis man ikke kan levere varerne, som man så indgående har anbefalet.

- Mange virksomheder har i tidens løb oplevet nedtur, fordi de er vokse hurtigere, end deres aktuelle formåen kunne honorere.



Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?