(20.5.2008) Hotel- og restaurationsbranchens hovedorganisation, Horesta har i en undersøgelse opgjort, at 50 kroner og 91 øre er det beløb, som en gennemsnitlig cafégæst spenderer på en café i Danmark.

Det beskedne beløb skal dække husleje, lønninger og øvrige omkostninger, og derfor er det¤forståeligt, at mange cafeer har drejet nøglen om. Desværre er økonomien i mange af de endnu bestående så alvorlig, at de sikkert også må lukke.

For bare få år siden var danskerne vilde med trendy cafeer, men ligeså hurtigt interessen opstod, så sivede den ud igen. Et problem for dem har været, at konceptet nu¤befinder sig mellem to stole, nemlig midtimellem værtshus og juicebar. Sidstnævnte har i hvert fald taget mange af cafeens tidligere gæster.

De forestående økonomiske opbremsninger, som danskerne står foran, vil med sikkerhed ramme restaurationsområdet hårdt.

Al erfaring viser, at noget af det første folk skruer ned på, når økonomien trykker, er besøg på restaurant, og det uanset om der er tale om cafe, værtshus, spiserestaurant eller juicebar. 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?