USA greb den danske kalorieidé

For over fem år siden skrev MEALS sine første artikler om tal på kalorier, når man spiste ude. Artikler om emnet er siden blevet bragt adskillige gange, men de er alle blevet skudt ned fra næsten alle sider. Kokke og andre gode madfolk har frabedt sig at modtage MEALS med begrundelsen, at de ikke vil bruge¤tid på useriøse skriverier.

Det ærgrer os naturligvis at miste læsere, men så må vi glæde os over, at vi hele tiden får flere nye i stedet.

En række danske sundhedsordførere har nu fået interesse for at kopiere en ny lov fra New York, der pålægger kæderestauranter at skilte med kalorietal i deres forskellige retter. Der lød et ramaskrig om, at det kunne ikke lade sig gøre, der var ikke tid og meget andet i samme dur. Det viste sig dog hurtigt, da man blev klar over, at man kunne risikere bøder på op til 2.000 dollars, hvis man ikke informerede om kalorietallene, at man fandt den nødvendige tid til at opfylde loven.

Befolkningen i USA har i mangfoldige år haft en så katastrofal overvægt, at man med rette har kunnet tale om en epidemi, men i de seneste fire-fem år er vægten hos den amerikanske befolkning raslet ned.

Man kan stadigvæk se mange overvægtige amerikanere, for det ændrer sig ikke med et snuptag, men flere og flere er på vej mod normalvægt. Heldigvis gælder det også de unge.

De vil være slanke, fedme er out!

Det bliver interessant at følge den danske debat om kalorietal på restaurationsmad. Den kunne for længst have været der, men nu ser det ud til, at vi får den, og så må vi, for at bruge et populært dansk politiker udtryk, tage det derfra. 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?