Der er for meget salt i vores mad
(7/8) Danskere spiser dobbelt så meget salt, som de burde. Fødevarestyrelsen opfordrer til at spare på saltet. Hvordan gør vi lige det, når 70% af det salt, vi spiser, kommer fra mad, vi køber. Vi spiser masser af salt, men for meget salt kan forhøje blodtrykket og forøge risikoen for hjertekarsygdomme. Mænd bør maks. indtage 7 g om dagen, og kvinder 6 g.
 
Det er dog meget svært at overholde for den almindelige forbruger. Hjerteforeningen har udarbejdet en helt almindelig dagskost, som viser, at indtaget af salt nemt overstiger de anbefalede 6 g, uden at vi selv salter maden. Hjerteforeningen anbefaler, at vi spiser 200-300 g brød af den grove slags, men brød er en af de daglige fødevarer, som indeholder meget salt, og hvor forbrugerne ikke kan vælge saltfattige alternativer.
 
En voksen mand med et fysisk arbejde vil typisk spise 4 skiver rugbrød til frokost. Brødet alene indeholder 1,3 g salt, og med lidt pålæg på kan dette måltid sagtens indeholde over 3,5 g. En anden fødevaregruppe rig på salt er convenience-produkter som fx lasagnemiks, pulversaucer, supper, bouillon og marinader, hvor saltindholdet ofte er over det dagligt anbefalede. Fx indeholder en portion Heinz tomatsuppe med naanbrød 6,2 g salt. Den helt
store topscorer er kopnudler/supper med hele 5,39 g pr. bæger, en populær spise blandt mange travle og unge. Lidt overraskende er der forholdsvis meget salt i cornflakes og i grove "sunde" kiks, faktisk indeholder de mere salt end saltede peanuts og chips.
Hjerteforeningen. 
 
 
Serverer du take-away for dine private gæster?
(6/8) En større undersøgelse viser, at 56 % ikke foretrækker at servere take-away for deres private gæster. Men 44 % mener, at det vil de gerne eller det vil de i nogen udstrækning. Der skal altså ikke flyttes ret meget for at ændre på det kategoriske nej.
 
Det er vel fortrinsvis i de unge hjem, hvor man ikke anvender alverdens tid på at forberede og lave mad, at man tager den nemme take-away løsning. MEALS.
 
 
Regeringen vil stoppe salmonella-kød
(6/8) Efter en lang række tilfælde med salmonella udbrud, der gør danskere syge, vil regeringen nu stramme kontrollen med kød, der bliver importeret fra udlandet. Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) siger,¤konsekvensen af den skærpede kontrol skulle gerne blive, at færre danskere bliver syge af den mad, de spiser.
 
Kontrollen skal sikre, at hvis en importør bliver taget i at importere salmonellainficeret kød én gang, vil Fødevarestyrelsen tage prøver af de næste tre sendinger kød, som importøren modtager. Herigennem
ønskes det at få importørerne til at være kritiske over for de slagterier, som de handler med fra udlandet. Landbrugsraadet.
 
 
Salmonella sætter ny dansk rekord 
(5/8) Salmonellaepidemien i Danmark overgår den hidtidige rekord fra 1993. Dengang var 550 personer ramt, men ifølge nye tal har 589 personer været registreret syge i udbruddet inden for den senere tid. Myndighederne leder stadig efter en forklaring på den eller de fødevarer, som bliver ved med at gøre danskerne syge.
 
Hver uge registreres mellem 30 og 45 nye tilfælde. Statens Serum Institut forklarer dog, at det ikke er alle tilfældene, som bliver registreret, fordi de fleste klarer sig gennem sygdommen uden at søge læge. Tallene viser derfor kun toppet af isbjerget.

Steffen Glismann fra Statens Serum Institut siger, at vi har endnu ingen oplysninger om, at nogen er døde. Men under et udbrud af dette omfang er det forventeligt, at salmonella kan være en medvirkende årsag til dødsfald blandt ældre eller personer med i forvejen svækket helbred. Landbrugsrådet.


Mange gæster i Tivoli

(4/8) I juli måned har Tivoli haft 697.000 som tog en tur i Tivoli. Det er ca. 50.000 flere end i samme måned året før. Trods denne fine besøgsmåned, så halter det samlede besøgstal lidt efter sidste år.

Det meste i Tivoli har i år fået sat prisen op - ikke mindst hvad angår mad og drikke. Det kan meget muligt være årsagen til, at man ikke ligefrem behøver at stå i kø for at få bord i havens restauranter. MEALS.

 
 
Salmonella i et ton kyllinger

(2/8) Endnu en gang er der fundet salmonella i fødevare importeret fra udlandet. Det drejer sig om kyllinger importeret fra Belgien og solgt i Supermarkedskæden Superbest. Landbrugsraadet.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?