Pres for at fjerne giftstofrester i frugt.

(10/10) Forbrugere,¤forbrugerorganisationer og¤politiske partier som S, SF og Enhedslisten vil have pesticidresterne i dansk frugt væk. Dette er en klar reaktion på, at Fødevarestyrelsen offentliggjorde, at indholdet af pesticidrester i dansk frugt er steget fra 45 procent i 2006 til 55 procent i 2007.

Det er forbavsende - og vel politisk dumt -, at regeringen ikke selv tager teten i sådan en folkelig sag. Årsagen kan muligvis være, at folketingsmedlemmerne har så meget ferie - specielt sommerferie i over 4 måneder i eet stræk - , at mange sager går hen over hovederne på dem.¤

Det kan godt være, at der for mange år siden var brug for deres arbejdskraft hjemme på gårdene, men i dag er det mere end ualmindeligt - og kendes vist ikke fra andre steder end folketinget -, at ledelsen kun er på arbejde det halve af året!

 

Endelig kom den..... Den økologiske marcipan.

(8/10) Flere og flere vælger at handle, spise og drikke økologisk, og nu kan konfekten, kagen eller desserten med marcipan også nydes økologisk. Odense Marcipan lancerer netop nu en økologisk marcipan i en praktisk 1 kg rulle.

Den nye marcipanmasse er baseret på økologiske spanske mandler og er sødet med økologisk sukker og glukosesirup, og desuden er marcipanen helt uden konserveringsmidler.

Odense Marcipan har valgt et mandel-indhold på 55%, hvilket giver en rigtig god konsistens og en raffineret mandelsmag.

Den økologiske marcipan er nem at arbejde med og kan anvendes såvel naturel som bagt. Den er derfor velegnet til forskellige typer konfekt, en række desserter og forskellige kager.

- På www.odense-marcipan.dk findes inspiration og

opskrifter til alle anledninger, året rundt.

Danish Crown lancerer klimastrategi.

(8/10) Klimaarbejdet er prioriteret i fødevareerhvervet. Fx er det lykkedes at reducere CO2-udledningen pr. svineslagtning med 29 % siden 1988. Det er blandt andet optimering af køleanlæg og varmegenvinding, der har bidraget til at mindske varme- og elektricitetsforbruget og dermed

CO2-udledningen. Og det er en del af baggrunden for, at Danish Crown netop har lanceret en klimastrategi, der skal forpligte koncernen til at fortsætte arbejdet for at mindske

udledningen af drivhusgasser i produktionen.

Målet med strategien er, udover at opnå yderligere reduktioner i drivhusgasudledningen, at vise forbrugerne, at Danish Crown koncernen er bevidst om sit ansvar i forhold til klima-udfordringen.

Læs strategien her: danishcrown.dk

 

Ploven skaber hurtigt lavere fødevarepriser. (7/10.) Priserne på fødevarer falder. Efter flere måneders stigninger på især almindelige forbrugsvarer som brød og mejerivarerer, er priserne på vej ned igen.
Årsagen til prisfaldet skyldes, at EU, USA og Ukraine har øget deres landbrugsareal betydeligt. Dette skridt blev taget for at

imødegå en opstået kornmangel, som udløste nærmest ukontrollerede prisstigninger. 
Nu forventer forbrugerne, at de nye prisskilte med lavere priser bliver sat op ligeså hurtigt, som de i sin tid blev sat op med de højere priser.

 

Økologisk bevist at være sundere.

(7/10) Det må siges at være en meget opsigtsvækkende information, som i dag kan læses i Landbrugsraadets nyhedsbrev: Undersøgelser fra Institut for Fødevaresikkerhed og Ernæring ved Fødevarestyrelse og Institut for Human Ernæring viser, at økologisk mad er sundere. Undersøgelsen konkluderer!, at der er forskel på naturlige indholdsstoffer i økologisk og konventionel mad. Eksperter mener!, disse stoffer har sundhedsfremmende virkning.

Hidtil, og det er i årevis, har de samme institutioner - og¤ muligvis de samme eksperter - gang på gang gjort opmærksom på, at man ikke kunne konkludere, at økologiske- var sundere end konventionelt frembragte produkter.

- Med denne kendsgerning, er det vel nærmest utilgiveligt, at myndighederne i deres regi tillader at anvende konventionelle fødevarer. MEALS.

 
Hørkram - Schulz MESSE
(6/10) Den 28. og 29. oktober afholdes den årlige messe i Sorø. Der er mulighed for GRATIS bustransport til og fra messen.

Transporten kræver tilmelding. Pladserne reserveres efter først til mølle princippet. Det er vigtigt, at du udfylder tilmeldingen med navn, e-mail og telefonnummer, så vi kan kontakte dig i tilfælde af, at der er ændring i bustiderne. Bliver dette aktuelt kommer informationen pr. mail. Ved svigtende tilmelding aflyses ruten Tilmeldingsfrist seneste d. 20 oktober.

Se nærmere information på www.hsfs.dk


Vi indgår partnerskab med CITTI Kiel
(6/10) Hørkram Schulz Food A/S bliver nu en del af¤af CITTI GV Partner i Kiel, idet CITTI overtager aktierne i HS Food Service A/S, som er moderselskab for Hørkram Schulz Food Service A/S. CITTI GV Partner er Tysklands største catering grossist baseret på levering til de enkelte storkøkkener.

Hermed får vi et nyt internationalt perspektiv og et stærkt grundlag for fortsat vækst og udvikling af virksomheden. Vi fortsætter med samme medarbejdere, samme ledelse og samme navn. Eneste forskel er blot, at vi er blevet medlem af en endnu større familie. Det er også vigtigt for os at understrege, at den gældende aftale med Raitan Distribution (tidl. Edeka Danmark) fortsætter og foregår som hidtil, og at fakturering fortsætter som hidtil.

 

Flere rammes tidligere af diabetes. 
(2/10) Udtrykket gammelmandssukkersyge er derfor ikke mere dækkende, når flere og flere i en tidlig alder også rammes af type 2 diabetes.

Nye tal fra Det Nationale Diabetes Center viser, at antallet af diabetikere hos de 40-49 årige er steget med 56,9 procent fra 1997-2006, og hos de 50-59 årige er antallet steget med 52,6 procent.

Denne udvikling er naturligvis meget trist, men allerede for en del år siden udkom Glostrup Rapporten (udarbejdet af Glostrup Amtssygehus), og den dokumenterede, at den etnisk ikke danske befolkningsgruppe her i landet havde alarmerende høje procenttal med hensyn til at have diabetes.

Tallene fra Glostrup Amtssygehus viste, at 25 procent af de herboende pakistanere havde sukkersyge mod 2-3 procent i den øvrige befolkning, og for tyrkerne var det 10 procent. Tilmed pegedes der på, at problemet risikerer at gå i arv til børnene.

- Siden rapporten udkom har der vist ikke været fokuseret meget på disse forhold.


Michelin-restaurant åbner filial i provinsen.

(1/10) Ejerne af stjerne-restauranten Formel B overtager Sletten Kro i Humlebæk. De to kokke Rune Jochumsen og Kristian Møller, der ejer og driver restauranten Formel B på Vesterbrogade, der glimter med sin ene michelin-stjerne, har overtaget Sletten Kro. I slutningen af november genåbner kroen under navnet Restaurant Sletten, efter en større renovering.¤.

Fremover vil stilen være klassisk fransk køkken med gode, danske råvarer«, udtaler Rune Jochumsen, der også har sammensat det ny menukort. Gæster vil kunne vælge mellem 8-10 forretter á 100 kroner, hovedretter til 200 kroner og desserter til 100 kroner. Martin Riber, der har været hos Formel B i fire år, bliver køkkenchef. Restaurantchef og vinansvarlig bliver Martin Lomholdt, der har erfaring fra Søllerød Kro og Formel B. Horesta. 

 
LURPAK går økologisk. 
(29/9) Danmarks mest populære smør og en af dansk mejeribrugs ubestridte kronjuveler, LURPAK, kommer til oktober i en økologisk udgave. Mere end halvdelen af det smør, der spises i Danmark, er LURPAK, og det kan købes i over 80 lande over hele verden.

Sølvpakken med de snoede lurer og mærket LURPAK er både nationalt og internationalt en af de største salgssucceser i dansk mejeribrug nogensinde, og nu kommer det også i en økologisk variant.

Lurmærket er garanti for en kvalitetskontrol,  om ingen andre mejerisektorer i verden kan matche. Det blev indført for over 100 år siden. Oprindeligt for at beskytte det danske smør mod udenlandske eksportører, der forsøgte at sælge deres smør som dansk kvalitetssmør, selvom det var smør af en dårlig kvalitet. Siden er andre produkter kommet til som en del af Lurmærke-familien, og fokus har også for disse produkter altid været på høj kvalitet.

Lurmærket ejes af Mejeriforeningen og kan bruges af de virksomheder, der fremstiller produkter, som lever op til kvalitetskravene. En række eksperter mødes den dag i dag en gang om ugen for at sikre, at smagen og konsistensen på de produkter, der har lurmærket, lever op til kravene. Mere end halvdelen af det smør, danskerne spiser, er LURPAK, ligesom smørret er en international succes og sælges i over 80 lande over hele verden.

Køer på græs giver mere gult smør Det økologiske LURPAK-smør har næsten samme smag og konsistens som den traditionelle. Det er en lille smule nemmere at smøre ud og har en lidt mindre syrlig smag. Desuden har det en mere kraftig gul farve. Det er fordi, økologiske køer skal gå ude på græs i sommerhalvåret og dermed spiser mere friskt græs. Det gør smørret mere gult.

Yderligere information:
Tina Overvad Nykjær, Brand Manager LURPAK, tlf.

89 38 14 83. Læs mere på www.lurpak.dk .

 

Totalentreprise på maden til Landsstævne 2009

 

Landsstævne 2009 og inco Danmark A.m.b.a. har indgået en aftale om totalentreprisen på alle måltider og alt mad til Landsstævnet 2009, der afvikles i Holbæk

 

Der er tale om et såkaldt partnerskab, hvor inco Danmark både er med til at udvikle bespisningskonceptet, uddanne de frivillige, kontrollere råvarerne og ikke mindst sørge for at maden bliver serveret.

 

»Det er helt nyt at en dansk fødevaregrossist på denne måde udvikler måltider og totalløsninger. Vi er med i hele fasen, og det har ingen grossister gjort i sådan et omfang før,« siger Thomas Høy, der er divisionsdirektør i inco Danmark.

 

inco Danmark var en af leverandørerne til Landsstævnet i Haderslev i 2006, men i 2009 bliver opgaven langt mere omfattende. inco Danmark forventer at stille med 50 ansatte til Landsstævnet, som skal arbejde tæt sammen med de 4000 frivillige.

 

Bag Landsstævne 2009 står Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, De danske Skytteforeninger og Holbæk Kommune.

 

"inco er kommet med et tilbud, der har været så enestående, at vi efter diverse analyser har besluttet at lave en aftale med dem," siger Lars Rasmussen, der er leder af Landsstævnet.

 

inco Danmark skal fra den 2.-5. juli sørge for 25.000 portioner morgenmad og 25.000 picnickurve til frokost. Deltagerne skal selv vælge, om de vil have aftensmad, og derfor regnes der med ca. 12.500 portioner. Dertil kommer alt det, der kan købes i cafeteriaerne.

 

Deltagere og gæster kan forvente sund og lækker mad, der lever op til de otte officielle kostråd.

 

»Det er væsentligt for Landsstævne 2009, at bespisningskonceptet skal sætte spor. Du skal få ordentlig mad på Landsstævnet, og det skal være sundt og lækkert. Mange vil så spørge, om de ikke kan få ristede pølser, det kan de godt, men der vil være mere kød i end normalt,« siger Lars Rasmussen.

 

Ved Landsstævnet i 2006 var bespisningsbudgettet på ti millioner kroner. Hvad det lander på i 2009 er endnu uklart.


Yderligere oplysninger:

Landsstævne 2009: Lars Rasmussen: 23242002

Inco: Marketingschef Pernille Juhl tlf. 29996161

 

To udnævnelser på Samsø

DLG har udnævnt produktkonsulent Lars Balslev (40 år), DLG Sjælland Nord til afdelingsdirektør i Samsø Korn (SAK). Lars Balslev starter på Samsø den 2. oktober. Han afløser Morten Øster, der har valgt at søge nye udfordringer uden for koncernen.

Lars Balslev, der er uddannet landbrugstekniker, har de sidste seks år i DLG Sjælland Nord haft ansvaret for det økologiske kundesegment på Sjælland og øerne, ligesom han har været en del af DLGs nye organisation inden for husdyrernæring. Inden han drog til Sjælland, var han ansat i SAK, hvor han havde ansvaret for planteavlsområdet samt service og energi, så det bliver ikke helt fremmed for Lars Balslev at drage til Samsø.

Fabrikschef Jens Peder Pedersen (58 år), Samsø Konservesfabrik, er udnævnt til direktør for Samsø Konservesfabrik. Han blev ansat i marts i år efter at have været produktionschef i Galla Food i tre år. Inden da var han fabrikschef på Samsø Konservesfabrik, så det har naturligvis ikke været en total omvæltning, men ikke desto mindre har virksomheden netop nu mange nye produktioner i støbeskeen, så Jens Peder Pedersens tidligere erfaringer som bl.a. mejerichef i Tholstrup Cheese i 15 år er meget værd.

Jens Peder Pedersen er uddannet mejeritekniker og har også før årene i Tholstrup arbejdet med fødevareproduktion på flere mejerier. Samsø Konservesfabrik producerer ikke mejeriprodukter, men supplerer for tiden de klassiske survarer som rødbeder og asier med sennep og andre nyheder - og der er Jens Peder Pedersen en nøgleperson.

Samsø Konservesfabrik er et datterselskab i Agrova Food, der favner DLGs fødevareproduktion. Pressemeddelelse fra dlg.

 

Danske tomater er blevet grønnere. 
(24.9.) På 10 år er det lykkedes danske gartnerier at skære 40 pct. af energiforbruget. Gartnerierne sparer penge og har¤gennem årene oveni fået deres produkter bedre betalt.

Forbrugerne derimod må nøjes med at glæde sig over mere klimavenlige grøntsager.

I dag bruges der altså mindre energi pr. produceret enhed end tidligere. Trods besparelsen har gartnerne ikke tænkt sig at stoppe her. Næste skridt er at opsamle og gemme overskudsvarmen fra sommer- til vintermånederne. MEALS.

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?