Deres friværdier herhjemme kan for nogle ryge med i faldet

Finanssituationen har sat ubehageligt ind på mange områder. I en årrække har mange danske landmænd søgt lykken ved at etablere stor-landbrug i udlandet. Her var jorden til at købe for små penge, lønningerne var lave og klimaet ideelt.

Alt var og er muligvis fortsat såre godt for de få landmænd, der har penge til rådighed. Ikke bare til etablering i det fremmede, men også til at klare (længere) uforudsete situationer som fx nu

Men den kapital rådede de fleste udflytter-landmænd fra Danmark ikke over, og nu er det tilmed nærmest blevet umuligt for dem at låne penge i bankerne til fortsat drift, investering og ekspansion.

Konsekvensen af deres pengemangel kan betyde, at deres drømme med hensyn til landbrugseventyr i udlandet må afsluttes, og deres hidtidige investeringer kan på det nærmeste vise sig at være tabt.

Vi kommer ganske givet ikke til i længere tid at se mange danske landmænd, som vil etablere sig i udlandet, og slet ikke nu, hvor fx danske banker vil kræve betydeligt større sikkerhedsstillelse for lån.

En del investorer i landbrug i udlandet kommer sikkert til at gå en barsk tid i møde, fordi de skal sætte deres danske friværdier på højkant og hæfte personligt for lån til projekterne i udlandet. MEALS. 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?