Det er værd at kunne gøre menuen spændende ved brug af årstidens grøntsager

De gode gamle traditionelle grøntsager er rigtig godt gammeldaws populære igen. Det viser sig, at mange også de unge henter de gamle sæsonbetonede grøntsager frem igen og planlægger indkøb og menu efter årstidens grøntsager.

De gamle grøntsager er der gods i, sunde for kroppen og økonomien, og tilmed har de unge opdaget, at det er lidt af en kunst, som er værd at kunne, at gøre menuen varieret og spændende ved brug af grøntsagssorter i deres ofte ret korte men intensive sæson.

Vinteren er foran os, og det er tiden, hvor vi har lyst til mere mættende og fyldig mad. Rodfrugter er der gods i, og de er skabt til vinterens retter.

Den kommende vintertid kan blive et rent orgie i spændende gamle som nye retter med rodfrugter, kålsorter og bælgfrugter, der indeholder mindst lige så mange vitaminer som fx den matblege importerede drivhussalat.

Institutioner, kantiner og restauranter kunne¤få stor succes, måske større end de forestiller sig, ved at tage de gamle grøntsager med på menuplanen.

Ser man statistisk på det danske forbrug, så var år 1940-forbruget klart det højeste helt frem til år 2000 - altså i 60 år - hvor det så blev overgået, som igen blev overgået i 2003.

- Hele¤statistikken kan de læse i Ugebrev 17/2005.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?