... kom fra Bornholm, Holstebro og Linköping

Det er konklusionen, efter at 150 kyndige mejeridommere¤ har smagt sig igennem hele 1280 mejeriprodukter fra Danmark, Sverige, Norge, Færøerne og Finland. Vinderne blev¤kåret på årets Scandinavian Dairy Contest.

I kategorien ost scorede Bornholms Andelsmejeri hattrick med en økologisk danablu, mens det for andet år i træk var en usaltet LURPAK fra Arla Foods Holstebro Mejeri, der løb med titlen som Skandinaviens bedste smør. 

Medaljeregnen levnede også plads til en debutant på scenen. Svenske Linköping Mejeri vandt for bedste konsummælksprodukt med en mild, økologisk yoghurt.

Både Bornholm og Holstebro blev samtidig kåret som danmarksmestre, mens mesterskabet i konsum-kategorien gik til nordjyske Aabybro Mejeri for en karamelmousse.

- Det er et stort privilegium og virkelig dejligt at kunne tage imod en præmie på mejeriets vegne. Vi er stolte af at kunne føre den gamle tradition med LURPAK videre og så endda blive belønnet med en fornem pris for det, sagde mejerichef John Jacobsen fra Holstebro Mejeri kort efter præmieoverrækkelsen.

- Bornholmerne var også glade, og selvom vi har vundet mesterskaber adskillige gange, bliver det aldrig trivielt. Det er altid en rar følelse at vinde. Ikke mindst, når vi vinder med en blu, som er vores premium-produkt, siger mejerichef Per Olesen og tilføjer, omvendt ved vi jo også godt, at når vi står på toppen, kan vi ikke komme længere. Derfor gælder det om at holde fast i at lave den gode kvalitet.

1280 mejeriprodukter var tilmeldt konkurrencen. Det er fantastisk, at mejerierne igen i år tilmelder så mange produkter - også mange¤produktnyheder. Det afspejler den mangfoldighed, der er i nordisk mejeribrug, og det viser, at mejerierne kan blive ved med at finde på nye produkter. 

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?