December er absolut årets højsæson for marcipan. Udvalget¤i¤butikkerne er stort med mange forskellige typer og mærker af marcipan. Hvis du vil vide, hvad type marcipan du køber, bør du læse ingredienslisten, for kvaliteten af de forskellige typer marcipan varierer meget, fordi abrikoskerner i mange produkter erstatter mandlerne i større eller mindre grad.

Marcipan er en af de faste juletraditioner. Naturligvis holder hver familie jul på deres egen måde, men hjemmelavet konfekt med marcipan indgår som en fast kutyme i de fleste hjem. Også mange kantiner og restauranter byder på på lidt god konfekt. Ganske vist ikke udpræget hjemmelavet konfekt, men i hvert fald på indkøbt konfekt af den bedste slags.

I ældre opskrifter består marcipan af 2/3 mandler og 1/3 sukker, men der er ikke nogen egentlig standard for, hvornår et produkt må kaldes marcipan. For at kalde et produkt marcipan skal det indeholde mandler, og de skal være en karakteriserende ingrediens.

Vil du¤være sikker på at få marcipan uden abrikoskerner, skal du købe marcipan med betegnelsen: ren rå marcipan.

- Ren rå marcipan må ikke indeholde abrikoskerner. 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?