Uden grundlag i virkeligheden

I årtier har det med rette været anbefalet at spise en varieret kost, men dermed er det ikke underforstået, at informationerne om kost og sundhed skal være så varierede, at alt for mange forbrugere er i tvivl om, hvad man må, og hvad man ikke må spise og drikke.

Det er en myte, at man kan løse danskernes overvægts- og fedmeproblemer ved motion fx løbeture. I Sverige har man foretaget den måske hidtil største analyse om sammenhængen mellem motion og kropsvægt.

Forskere fra Karolinska Instituttet i Stockholm har i døgnets vågne timer målt motionsvanerne hos 1100 personer af den svenske befolkning fra alderen 18 til 74 år ved hjælp af accelerometermetoden (skridttæller).

Resultatet var en kæmpeoverraskelse for analytikerne, da det viste sig, at personerne med højt BMI bevægede sig lige så meget som dem med et normalt BMI!

Undersøgelsesleder Michael Sjöström erkender, at det er ønsketænkning, når man tror, at man kan løse overvægtsproblemer ved at få folk til at bevæge sig. Det holder ikke, og det er tvivlsomt, om det forebygger fedmeproblemer, når sundhedsmyndigheder anbefaler flere gymnastiktimer i skolerne.

Man håber naturligvis, at motionen forebygger fedme, men man har ingen beviser og ingen har foreløbig dokumenteret, at børn bevæger sig mindre i dag end tidligere.

- Det er naturligvis ikke det samme som, at vi skal motionere mindre. Børn og voksne har det sjovt, når de motionerer (leger), og motion hjælper på så mange andre ting, og ved at stimulere kroppen holder man sig friskere længere.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?