Regeringen har ydet øko'erne stor økonomisk hjælp

Økologisektoren har fra 2006 til 2007 haft en eksportstigning på 73 procent og i beløb fra 275 millioner til 477 millioner kroner. Den økologiske eksport har især omfattet mejeriprodukter, æg, kød og kødvarer til Tyskland, England og Sverige. Forøgelsen er naturligvis glædelig, men set i lyset af at regeringen år efter år har ydet økologerne økonomisk støtte til næsten alle formål, så kunne man nok - efter så mange års forløb på denne facon¤- have forventet noget mere....

I forhold til mange andre brancher så bliver økologien herhjemme meget rundhåndet tilgodeset, så hvis økologiske projekter på så gode vilkår ikke kan vise resultater, så er det i hvert fald ikke¤politikernes skyld.

Økologiske producenter har muligvis for længe haft et drømmebillede om, at salget af deres produkter ville brede sig af sig selv som ringe i vandet og, at¤konkurrenterne - de konventionelle landmænd - ville stå med åben mund af¤benovelse.

Men så let spillede klaveret altså ikke, for øko'erne var jo oppe mod producenter med professionel erfaring i hele verden om markedsforhold og markedsføring.

I sammenligning med eksporttal for det konventionelle landbrug er økologernes tal meget små men naturligvis alligevel¤opmuntrende.¤¤

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?