MEALS bringer sjældent madopskrifter, men her en topscorer

Danmarks tidligere måske mest serverede ret var frikadeller, men i de senere år oplever man i stedet frikadellens flugt fra de danske middagsborde og ikke mindst fra de unge familiers middagsborde. Det er en skam for nystegte frikadeller er herlige, og dem burde de unge familier smage.

Det kræver nogen tid at lave frikadeller på den måde, som mor og mormor gjorde ud af det. Frikadeller som fastfood kendes på smagen og er ikke sagen. Og det er måske kun den slags, de unge har smagt.

Der findes utallige opskrifter på frikadeller, og hvis kantinen en skønne dag serverede rigtige frikadeller, ville deres publikum juble.

Det er vel næsten overflødigt at informere MEALS's læsere (fagfolk) om, hvordan man laver frikadeller. Men for at opfriske erindringen, så prøv at slå op under frikadeller i Den røde Kogebog fra Tørsleffs Husmoder Service, så er succesen i hus.

For dem som ikke har bogen, fordi den er slidt op:

Farsen skal være så fast, at rørefurerne bliver stående. Panden varmes. Margarinen smeltes. En spiseske varmes heri. Farsen glattes op med skeen som en mur, frikadellerne stikkes ud med den varme ske og lægges i den gyldne margarine. Når alle frikadellerne er formede, brunes de hurtigt over rask ild på begge sider og steges videre for svag varme 8-10 minutter på hver side.

- Hvis farsen koger i stedet for at stege, har panden og margarinen muligvis ikke været tilstrækkelig varm. Hvis kødet er meget frisk, og farsen nyrørt, opsuges væsken ikke i kødet. Den trænger ud i fedtstoffet og bevirker, at frikadellerne ikke bliver gyldne og sprøde.

Til frikadeller serveres hvide kartofler, brun sovs eller smeltet smør, samt agurker, asier eller lignende. Rødkål, kogte eller stuvede grønsager er også velegnet tilbehør.

Uhm, de smager som farmors frikadeller.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?