Inco Danmark A.m.b.a

I det netop afsluttede regnskabsår - som har været helt sammenfaldende med den finansielle og økonomiske krise i Danmark - omsatte inco Danmark A.m.b.a. for 1,897 mia. kr., hvilket er en lille tilbagegang på godt en procent.

"Der er ingen tvivl om, at krisen har været hård ved branchen", siger adm. direktør Ole Bang Nielsen. "Den samlede omsætning på de markeder, som vi beskæftiger os med, er vel faldet omkring 5 % - mindst, og vi har ellers været forvænt med flotte vækstrater i mange år. Der spises og drikkes mindre på restauranter og cafeer, virksomhedernes kantineordninger er under pres som følge af virksomhedernes jagt på besparelser kombineret med stigende arbejdsløshed, og forbrugerne favoriserer i højere grad discountbutikkerne frem for specialfødevarehandlen som slagtere, bagere, ostehandlere og fiskehandlere. Når vi så kun har registreret en tilbagegang på lidt over en procent, er vi altså sluppet nogenlunde helskindet igennem. Det største problem har været, at krisen har skabt et voldsomt pres på indtjeningen, dels i form af at kunderne i stigende grad har efterspurgt tilbudsvarer og billigere varianter, dels i kraft af, at grossisterne har gjort rigeligt brug af salgsprisen som parameter til at få og fastholde kunder. Når vi samtidig skal fastholde et højt serviceniveau, så slår presset på indtjeningen meget naturligt igennem på bundlinien".

I februar måned valgte inco Danmark at fremrykke en omlægning af distributionslageret i Slagelse. Besparelserne herfra vil dog først vise sig i det nye regnskabsår. Tilsvarende er det besluttet, at lageret i Nr. Sundby skal omlægges i januar 2010. Aktiviteterne fra Slagelse og Nr. Sundby overføres primært til Brøndby og Århus. "I den store sammenhæng har vi brugt de seneste år på at indrette en struktur med færre lagre og færre transporter på tværs af landet. Det skal gøre forretningen mere overskuelig og skal naturligvis hjælpe med til at skabe et mere fornuftigt resultat", tilføjer Ole Bang Nielsen.

Et andet tiltag, som skal medvirke til at skabe en mere fokuseret virksomhed, er afhændelsen af virksomhedens omsætning indenfor produktionsvarer til bagersektoren. "Vi kan ikke være verdensmester på alle distancer, så vi har efter svære og langvarige overvejelser valgt at afhænde denne del af vores virksomhed til markedslederen, Credin Bageripartner, som uden tvivl vil kunne servicere vores bager-kunder på fuldt tilfredsstillende vis. Tiltaget betyder imidlertid ikke, at vi trækker os fra samhandel med bagere, tværtimod. Vi vil i stedet fokusere på bagernes behov indenfor butiks- og cateringvarer, hvor vi allerede er markedsledende, og hvor vi ser et stort potentiale", siger Ole Bang Nielsen.

inco Danmark kom ud af regnskabsåret med et positivt resultat før skat og minoritetsaktionærers andel på 12,1 mio. kr., hvilket er en lille forbedring i forhold til året før. Heri er medregnet engangsindtægter fra aftalen med Credin Bageripartner. Trods den samlede forbedring karakteriseres regnskabet som ikke-tilfredsstillende. "Med en omsætning lige under 2 mia. kr. kan vi ikke være tilfredse med resultatet, heller ikke selv om der er krise i samfundet. Vi skal blive bedre til at tjene penge i de dele af virksomheden, som endnu halter bagefter, og med den struktur vi nu har skabt, bør det også vise sig tydeligt indenfor de allernærmeste år. Det regnskabsår, vi nu er inde i, vil sandsynligvis stadig være præget af krisen, så vores forventninger til det er ikke store, men herefter regner vi med, at tingene vender tilbage til mere normale tilstande, og så skal vi se bedre resultater igen", slutter Ole Bang Nielsen.¤¤¤¤¤


For yderligere information: kontakt adm. direktør Ole Bang Nielsen, mobil: 29 99 61 00.


inco Danmark er et andelsselskab med mere end 550 medarbejdere og en omsætning på lige under 1,9 mia. kr. Vi efterlever holdningen om, at vi skal gøre det så nemt som muligt for vores kunder at drive deres forretning. Det giver sig bl.a. udslag i et bredt, dybt og innovativt sortiment og stor servicegrad til vores kunder. Læs mere på www.inco.dk

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?