Man skal aldrig sige aldrig, men VDKs basis-prognose er stik modsat andre udsagn

VisitDenmark (VDK) har fremlagt en basis-prognose for dansk turisme.

Vedrørende overnatninger skønner man, at Danmark vil miste 7 procent af sine overnatninger i 2009 - altså en belægningsprocent på 93 i forhold til år 2008. Det store lyspunkt er, at prognosen viser, at år 2010 til 2013 vil vi få en vækst på 5-6 procent om året, og derved skulle vi ved udgangen af 2013 have nået en belægningsprocent på ca. 115 i forhold til 2009.

Man må formode, at dette¤skøn er medvirkende til, at der skal ske betydelige hotelværelse-udvidelser mange steder i Danmark i de kommende år.

Det ville naturligvis være fantastisk, hvis VDKs tal blev til virkelighed, men desværre har vi meget svært ved at forestille os, at udviklingen vender så drastisk allerede fra 2010, mener fem brancheforeninger i Turisterhvervets Samarbejdsforum (TS). En vækst på 6 procent i overnatningerne fra 2010 svarer til, hvad vi samlet set har opnået over de seneste ti år med gode konjunkturer, og vi har altså lige nu det laveste antal udenlandske gæster i 15 år, siger Jens Zimmer Christensen, Turisterhvervenes Samarbejdsforum.

- VisitDenmark er en hjørnesten med hensyn til turisme fra såvel ind- som udland, og man må regne med, at organisationens basis-prognose i rimelig grad vil holde stik.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?