Gourmet betyder: God mad og vin
Det kniber for mange spisesteder og måske især for de dyre gourmetrestauranter - principielt bør alle spiserestauranter være gourmet, for ordet betyder god mad og vin.
Nu hvor forholdene økonomisk er anderledes end for bare et par år siden, oplever de dyre spisesteder en alvorlig afmatning. Alene dét, at være kendt som gourmet-restaurant, afholder muligvis spisegæster fra blot at turde læse spisekortet på facaden.
I den gyldne periode for et par år siden spurgte gæster ikke til prisen - penge var bare noget, man havde, og dertil kom ikke mindst, at det ikke var stil at kære sig om prisen. Man kan måske undre sig lidt over, at de gyldne år ikke medvirkede bedre end tilfældet er til lidt konsolidering.
I øjeblikket har mange spisesteder alt for få gæster og mange vil lukke. Administrerende direktør for Horesta Lone Njor Hulth frygter for dansk gastronomis fremtid. Det behøver hun sådan set ikke, men hvis hun mener, at der gik for meget mode i gourmet begrebet, så er hendes udsagn korrekt.
Det ville nok være mere befordrende for Horestas medlemmer, hvis man kunne fremsatte nogle realisable løsningsforslag.
- Skatter og afgifter er politikernes beslutninger. Restaurationsdrift ikke mindst nu er mere Horestas område.