Ferien går til Spanien. Danskernes foretrukne ferierejsemål til udlandet er Spanien. Her bliver de gennemsnitligt, knap to voksne og deres halve barn typisk indkvarteret på hotel, i syv dages tid i juli måned.

Netmagasinet Bag Tallene tegner et billede af danskernes typiske rejsevaner i udlandet. Danmarks Statistik.


Danskerne og ikke mindst de unge fodres med for mange tomme kalorier. Det er blevet sagt og skrevet utallige gange, at der indtages for mange tomme kalorier i Danmark, men det siver, hvis det overhoved gør det, uhyre langsomt ind. De tomme kalorier kommer fra produkter, der er negative for kostens næringsindhold og giver dermed tom energi i form af sukker, alkohol, salt eller fedt.

Indtagelsen af tomme kalorier er ca. tre gange så mange, som det anbefalede maksimum hos de 11 til 15-årige, og hos de 4 til 6-årige er det helt op til fem gange så mange. 

Mens stigningen blandt unge primært skyldes indtagelsen fra sukkerholdige produkter, er det for voksne primært alkohol, der har ansvaret for de tomme kalorier. MEALS. 

 

Huller i ozonlaget var stærkt frygtet for 4-5 år siden. Var den store alarm forkert? I hvert fald er debatten¤stort set ophørt!

Ozonlaget dannes og nedbrydes naturligt ved solens stråler. Jordens atmosfære består af forskellige luftarter, hvor ozon er en af dem. Atmosfæren består af tre lag: troposfæren, stratosfæren og mesosfæren. Troposfæren befinder sig fra 0-15 km over jordens overflade, stratosfæren mellem 15-50 km og mesosfæren over 50 km. Det er i stratosfæren, at der findes de største mængder ozon.

Ozonlaget er vigtigt for livet på jorden, fordi det absorberer den farlige kortbølgede ultraviolette stråling fra solen.

Ozonlagets tykkelse har en naturlig vækst i løbet af året, men målinger har vist, at ozonlagets tykkelse generelt var¤ blevet tyndere i perioden 1960-1995.

Nedbrydningen sker mest i de arktiske områder, som Sydpolen og Nordpolen. MEALS.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?