... det er meningsløst

Danske skatteydere risikerer, at skulle betale over 200 millioner kroner for hotelværelser, der står tomme under FN's klimatopmøde i København til december. Sagen er, at udenrigsministeriet har reserveret tusindvis af værelser for at kunne indkvartere udenlandske statsledere og deres følge.

Deltagerne har generelt ikke overholdt tidsfristen for, hvornår de skulle bestille og betale for deres værelsesreservationer, og nu udløber fristen for, hvornår værelserne kan afbestilles uden omkostninger.

Derfor beder udenrigsministeriet finansudvalget om lov til, at betale¤regningen, hvis deltagertallet bliver lavere end ventet, og¤det ikke lykkes at leje værelserne ud.

Udenrigsministeriet har allerede, som MEALS skrev for et stykke tid siden, afbestilt knap 2.500 værelser, men man har endnu ca. 8.600! Dette antal svarer til bestillinger for over 245 millioner kroner, men indtil nu er der kun lejet værelser videre for godt 61 millioner kroner.

Trods den meget lave efterspørgsel ønsker ministeriet ikke at annullere bestillingerne af frygt for at mangle værelserne til december.

Dette synspunkt deler vi ikke, for kan disse estimerede deltagere ikke overholde almindelige reservationsregler, kan man med rette også frygte, at aftaler, der træffes på klimamødet, ikke er det papir værd, som de er skrevet på.

- Det må stå helt fast, at disse hotelregninger ikke er danske skatteyderes bord.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?