Horestas "nationalmelodi" om momsafløft er i årtier af hver eneste formand for organisationen uden held blevet spillet igen og igen. Men endelig så det ud til, at der kunne skabes politisk flertal for en løsning i et eller andet omfang. Men nu ser det¤ud til, at Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti ikke vil støtte alligevel, og så er flertallet væk igen.

Man kan generelt altid¤diskutere momssatsen, men politisk finder man det altså ikke rimeligt at tilgodese én bestemt branche. Det vil føre til, at også andre betrængte brancher vil melde sig for at få hjælp. Ordet statsstøtte har været nævnt. Uanset hvad man mener om moms, så er den i sin tid indført ud fra en betragtning om at gælde fra vugge til grav.

Horestas interesseområder kan opdeles i tre stærkt forbundne grupper: Restauranter, hoteller og turisme. Horesta er en ca. 125 år gammel organisation, som hele tiden, har skullet indrette sig på:

Hvad der sker, og hvad der kan ske.

Det er ikke billigt at gå ud at spise. To personer skal for en 3 retters restaurantmiddag med vin, kaffe, et par drinks og taxa tjene 3-4000 kroner før skat for at betale for et sådant arrangement. Den slags er der selvsagt mange, som må og vil fravælge.

På turismeområdet har Danmark i årevis kun kendt til færre og færre besøgende. Organisationerne på området må nok til først og fremmest at sørge for at være i øjenhøjde med det brede publikum. De store passagerbåde til Langeliniekajen er pragtfulde, men det batter ikke nok i det større perspektiv.

Regeringen kunne, i det mindste som forsøg, overveje at stoppe eller holde kraftigt igen med tilskud til turismeorganisationerne. Den slags støtteordninger får sjældent det mest energiske og kreative ud af folk. 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?