Storebæltsbroen har skabt mange endagsrejser

Året 2009 har indtil nu givet mange danske hoteller så alvorlige økonomiske problemer, at de er eller er på randen af konkurs. Næsten alle kategorier har nedgang. Der er færre overnatninger og derfor står hele afsnit af værelser ofte tomme på hotellerne, mindre middagsservering, færre kursus- og konferencearrangementer. I det hele taget mindre af alting med undtagelse af gæld som der bliver mere af.

Erhvervslivet har i stort omfang ændret deres kundebesøg til endagsture. Man skal spare!

Der er heldigvis nogle lyspunkter, fx klarer Bornholm og Nordjylland sig nogenlunde godt. Til gengæld er det sløje tider for København.

Ser man frem, så tyder det på, at 2010 vil give et løft. Holder det stik, kan man forvente omsætningsfremgang. Men sandsynligvis ikke i en størrelse, som kan rette op på 2009.

Hotel- og restaurantdrift er og har altid været økonomisk følsomme brancher. Der er både gode og mindre gode tider. Det må man se i øjnene. Alligevel er der mange, som får sin store drøm opfyldt ved at få fod under eget bord i disse brancher.

Med hensyn til overnatninger i de kommende år så er der desværre ikke udsigt til fremgang. Danmark er ligesom ikke mere sagen for øget tilgang af turister.

- På trods af regeringens holdning, ikke mindst hos Lene Espersen (K), til de fremstormende rabatkuponer i EU, så kunne den gamle syssel med at klippe kuponer måske være værd at overveje igen? 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?